AcasăNewsCCR a respins sesizarea lui Iohannis pe buget

CCR a respins sesizarea lui Iohannis pe buget

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

La mai bine de o saptamana de cand de la Cotroceni fusese trimisa o sesizare catre Curtea Constitutionala, pe tema bugetului, judecatorii CCR au analizat, in sedinta de plen desfasurata miercuri, „obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii bugetului de stat pe anul 2019”, formulata de Klaus Iohannis.

Dupa ce s-a deliberat pe aceasta tema, s-a aflat oficial ca s-a decis, cu majoritate de voturi, respingerea obiectiei, „ca neintemeiata”. Concret, CCR-ul a „constatat ca prevederile art.5 alin.(7), art.29 alin.(2) si art.41 alin.(3) din Legea bugetului de stat pe anul 2019, precum si a legii in ansamblul sau, sunt constitutionale in raport cu criticile formulate”.

Hotararea judecatorilor constitutionali, una definitiva, urmeaza sa ii fie comunicata primului om in stat.

Sesizarea de la Cotroceni, pe tema bugetului, fusese adresata pe 22 februarie, pe fondul criticilor exprimate anterior de catre seful statului in privinta acestui proiect.

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai nene,daca CCRa decis ca Bugetul Tarii este VALABIL,inseamna ca NOI romanii ,avem o problema mare cu d-ul JOHANNIS!…este a nu stiu cata oara cand face asemenea GAFA!….imi pare rau ca l-am votat ,fiind convins de Hotararea CCR recenta pe Buget!….un pensionar ,fost pnl-ist vechi,convins ca PSD -ul isi respecta Planul de Guvernare ,plan pe care NU l-am vazut la nici-un partid!!!…mai mult ,fratilor atentie!!…..PLUS-ul lui CIOLOS NE propune desfiintarea proprietatii si CICA ,sa TRAIM IN GRUPURI!!!>..”puschea pe limba”narozilor!…..

    • Stii cat asteapta un cetatean, fara imunitate ca Plavanis, sa se aplece CCR-ul pe durerea lui?! Cu anii! Multi mor inainte de a ajunge la Curte sesizarea lor…In vremea asta, Franarul asta face ce stie mai bine, lucreaza pentru cei ce l-au pus in functie, adica mai da si el niste copite amaratei asteia de natii care-i plateste rasfaturile, ca sa-si revina Germania din Brexit, ca, doar nu cetateanul german va plati ponoasele, ei trebuie sa ramana uber alles (asa sa se explice obrazniciile Uber, sa se simta si ei un soi de nemti deasupra legii?!). Fara gluma, asta cu contestarea bugetului a fost chiar o marlanie, daca guvernul n-are voie sa faca bugetul, conform programului de guvernare (sau ce intelege el din asta…), atunci, ce, naiba, mai avem guvern?! Sa le faca al din varful dealului pe toate…doar ca, vezi, dincolo de ticalosie, ipochimenul mai e si puturos de pute pamantul sub el, asta cu Nein, sau Niet (ca el isi stie si respecta dubla comanda) nu-i consuma multa vreme…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger