AcasăNewsCazul crimei de la metrou: un popor nepasator si afectat psihic

Cazul crimei de la metrou: un popor nepasator si afectat psihic

Caz infiorator petrecut marti seara, la metrou, in Bucuresti. O fata de 25 de ani, Alina Ciucu, a murit lovita de trenul subteran in statia Dristor 1. Ea a fost insa impinsa, criminal, de o femeie de pe acelasi peron. Cauzele raman necunoscute, dar amanuntele sunt incredibile.

Din datele pe care le avem până acum femeia care a ucis o călătoare în staţia de metrou Dristor 1 suferă de o afecţiune psihică Femeia ar fi spus că faptul că nu poate avea copii a împins o la acest gest îngrozitor

Anchetatorii spun ca tanara care a murit a incercat sa se salveze, ridicandu-se din nou pe peron, dar femeia care a impins-o a si lovit-o, in repetate randuri cu piciorul, ca sa nu isi poata salva viata. Femeia criminala, care se numeste Magdalena Serban, are 36 de ani, si este din Craiova. Ea a fost incoerenta la interogatoriu, nefurnizandu-le anchetatorilor nicio informatie despre faptele comise. Prima ipoteza a anchetatorilor este ca femeia are probleme psihice si a fost intrebata daca a fost internata la un spital de psihiatrie. Ea le-a spus anchetatorilor ca nu are o locuinta si ca a dormit de mai multe ori in Gara de Nord, iar in ultima perioada a locuit la un prieten, fara a le putea indica anchetatorilor adresa acestuia. Ea a mai spus ca nu stie adresa, dar stie sa ajunga acolo. Asasinarea fetei a venit dupa o alta tentativa de crima a aceleiasi femei, dar in statia Costin Georgian, de data acasta.

Alina Ciucu<br >victima

Aici a dat gres pentru ca victima a avut prezenta de spirit de a se impotrivi cu putere, desi a fost impinsa inspre moarte de trei ori la rand. Aceasta fata este si cea care a mers la politie sa faca plangere, dar dupa ce a ajuns acasa si a povestit parintilor ce i s-a intamplat, deci destul de tarziu. Poate daca ar fi sunat de la Costin Georgian, viata celeilalte fete, de 25 de ani, ar fi fost salvata.

Nepasare complice la crima

Ceea ce surprinde in acest cumplit caz de asasinat fara explicatie este neimplicarea celorlalti oameni prezenti in momentul atacului in statia Dristor 1. Nimeni, dar absolut nimeni nu a sarit in ajutorul fetei impinse pe sinele metroului. O astfel de lipsa de reactie a devenit deja ceva normal in societatea romanesca, fie ca e vorba despre un furt minor, de o talharie sau, ca in cazul de fata, de omor. Daca doi-trei cetateni ar fi intervenit rapid, Alina Ciucu si-ar fi putut vedea de viata ei, bine-sanatoasa. Aceasta lipsa de reactie nu poate arata decat gradul de imbolnavire al societatii civile si, de asemenea, gradul de instrainare dintre indivizii acestei societati. Lipsa de empatie, privitul ca la televizor, neurmate de vreo  remuscare, ne vorbeste de la sine depre un anume nivel de egoism, si nu de vreun mecanism de supravietuire. In jungla urbana, insingurarea, sufocarea oricarui sentiment de apartenenta la propriul popor, la a fi parte dintre locuitorii cetatii sau simplele referiri la gesturi de omenie au devenit exemple de prostie. Unii spun ca este un simptom clar al unei societati pe cale de a se destrama inapoi in ginte, clanuri, triburi.  Sa le zicem grupuri cu interese comune: inapoi in epoca de piatra.

Bolnavi,  printre noi

Daca femeia-asasin nu era drogata cu legale, sau mai rau, cu cine stie ce substante folosite aiurea, ramane numai concluzia ca este, la randul ei, o victima. O victima a vreunei boli psihice, dar si o victima a indiferentei mentinerii sanatatii sociale, a noastra, a tuturor. Pe vremea lui Ceausescu, acesti bolnavi, eliberati din diversele stabilimente medicale, erau supravegheati aproape permanent. Sectoristul stia despre cazurile din zona lui, verifica periodic situatia cu vecinii, bolnavii erau catalogati si se tineau evidente ale evolutiei bolii lor. Acum, politistul de proximtate, daca o mai exista asa ceva, nu mai are treaba cu asta. De fapt, nici nu prea stim ce treaba mai are in afara de datul de amenzi ca ai muzica tare-n casa, ca fumezi in scara blocului sau ca ai ocupat locul de parcare al unui alt locatar. Cei ce pot prezenta un potential pericol nu sunt monitorizati. Asa se ajunge la incredibile situatii precum cea de la Dristor 1. Unde mai pui ca indivizii drogati pana peste cap au si ei astfel de gesturi, violent-absurde, sau mai rau. Daca nu ma credeti, intrebati un sofer de taxi care face de serviciu noaptea, vi se vor strepezi dintii de la ce veti auzi….

Directoarea scolii a intrat cu masina in parintii elevilor

Un accident absolut bizar a avut loc in municipiul Buzau unde  un autoturism a intrat intr-un grup de persoane aflate in fata Scolii generale nr. 1. La volan era chiar directoarea scolii. Autoritatile au activat planul rosu de interventie. Primele date arata ca ar fi fost ranite cel putin cinci persoane, insa printre acestea nu s-ar numara si copii,  pentru ca acestia nu iesisera inca de la ore. La fata locului au sosit cinci ambulante si o masina de transport victime multiple. Directoarea scolii, care a intrat in multime in urma unei manevre gresite , a suferit un atac de panica, asa ca a fost preluata de o ambulanta si dusa la spital. Pana acum nu s-au dat explicatii privind cauzele accidentului si ce inseamna “o manevra gresita” in cazul acesta.  Altfel spus, daca privim la atacurile din afara tarii, unde diversi intra in multime cu camioanele, am putea spune ca la noi atacurile devin “teroriste” din greseala.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.675 afisari

6 COMENTARII

  1. Ne vaitam ca nu mai exista empatie,politia,oamenii legii nu actioneaza decat in cazuri deosebite,cum sa lasi o victima a unui atentat sa astepte ore in sir pentru a da declaratii.O neglijenta vecina cu nesimtirea,motivul hilar ca era un singur politist,pai dureaza peste 2 ore sa iei o declaratie unei uituce sau neglijenta persoana care a pierdut un bagaj,foarte important pe langa atentatele teroriste cu o victima decedata si una speriata de moarte.Prabusirea asa zisei societati a avut loc,acum doar se culeg roadele,vor mai urma nenorociri pentru ca autoritatilr actioneaza dupa ureche,iar guvernantii se ingrijesc doar de securitatea personala a lor si neamurilor.Majoritatea angajatilor din mai stau in birouri,asteapta sa se produca fapte infractionale,nu intervin pentru ca au ramas putini in teren,cu toate ca au salarii decente sunt lasa-ma sa te las,nu duc activitati de prevenire si combatere,vai de capul nostru de necivilizati.

  2. Dar „Politia” unde a fost?Era ocupata sa-si asigure locul caldut si pensiile nesimtite?!Lasati chestia asta cu faptul ca populatia nu intervine la astfel de cazuri!Faptul ca nu te simti protejat in propria tara te determina sa ai un anumit tip de comportament.Spuneti ca nu sunt destui „politisti”dar in cazul Boureanu erau cel putin 1o purtatori de uniforma care filmau cazul cu smartphone-urile personale,pe langa cel cu valente de mardeias.Asa ca,lasati!

  3. Daca metroul ar opri la un stop la 50 m de statie si ar inainta cu 10 km pe ora pana in statie metoda Labis de ucidere preferata jiddanilor secursti bolsevici nu ar mai da roade ca mecanicul ar opri ca masina,instantaneu.E adevarat avem nevoie si de spitale in natura cat si de manual de Simt Civic si Prim Ajutor.

  4. La fel bare metalice ca la intrare imobile dar care sa se autodeschida odata cu trenu galbin fara cai,nimeni nu are voie sa stea la o distanta de 2 m de sine ca bate vantu mai ales cand esti absorbit de Fakebook,bun filmu ala cu Bruce Wilis genial Surogat.Deci pe distanta unui parc am urmarit 3 tineri,o fata la 20 de m de 2baieti tacuti cam 400m mergeau cu nasul in telefoane,pasarele flori aer lume nu mai conta nici daca venea mistretu lui nenea Tiri pesde ei nu lasau telefonu…nu se puteau adapta realitatii parcului…si mai am ex.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger