AcasăNewsCazul copiilor legati de pat, directorul spitalulul din Buzau: Sunt proceduri...

Cazul copiilor legati de pat, directorul spitalulul din Buzau: Sunt proceduri care se practica

Marius Atanasiu, directorul Spitalului Judetean Buzau, unde au fost descoperiti copii legati de maini si de picioare, a avut o interventie televizata in care a incercat sa justifice aceste proceduri.

Managerul spitalului din Buzau, Marius Atanasiu, a declarat ca aceasta procedura, privind legarea copiilor, se practica in general doar atunci cand este cazul, el precizand ca i se pare regretabil faptul ca imaginile au ajuns in mass-media.

„Este regretabil ca situatia a doi copii de 5 ani si de 2 ani si sapte luni cu un handicap major neuropsihic si care prezinta un retard mental sever, a fost mediatizata in asemenea film si au fost date imagini cu un mare impact emotional. Telespectatorii au vazut niste imagini socante, care au creat impresia unor orori. In realitate este vorba despre doi copii care nu au capacitatea de discernamant. Nu este o metoda rutiniera, ci una pe care o dezavuam si noi, adresata unor cazuri de exceptie”, a declarat directorul spitalului, pentru Realitatea TV.

Conform legii, procedura imobilizarii pacientului in acest fel, de catre cadrele medicale, este legala doar in cazul adultilor.

author avatar
Alina Costache
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger