AcasăNewsCazacii vor vana homosexuali la Mondialul din Rusia

Cazacii vor vana homosexuali la Mondialul din Rusia

Cazaci alaturi de un bust al lui Putin, infatisat ca imparat roman

La cateva zile inaintea inceperii celei mai urmarite competitii sportive din lume, Rusia ramane o tara unde nu e bine sa fii LGBT.

Cazaci alaturi de un bust al lui Putin infatisat ca imparat roman

Dupa suporterii rusi de fotbal, a venit randul cazacilor sa ameninte comunitatea gay. Membri acestui grup militar religios si ultraconservator s-au oferit voluntari pentru a ajuta autoritatile sa asigure securitatea stadioanelor. Cu o atentie speciala: la Rostov pe Don, unul din orasele gazda a meciurilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018, cazacii au anuntat ca vor urmari si vor denunta la politie orice ”demonstratie publica de afectiune intre doi barbati”. ”Valorile noastre plaseaza credinta ortodoxa si familia pe prim plan. Daca vedem barbati care se iau in brate ii vom denunta iar soarta lor va fi in mainile politiei”, a explicat Oleg Barannikov, coordonatorul acestei planuite actiuni. Pe de alta parte, cazacii au reputatia de a fi violenti, dincolo de homofobie. In timpul Jocurilor Olimpice de iarna din 2014, cazacii au atacat cu biciul trupa feminista rusa de punk-rock Pussy Riot, in timp ce acestea incercau sa cante la 30 de kilometri distanta de situl olimpic. Activitatile persoanelor LGBT nu sunt ilegale in Rusia, desi tara este clasificata drept una din cele mai ostile fata de minoritatile sexuale. Incepand cu 2013, legea ”antipropaganda homosexuala” reprima ”promovarea relatiilor sexuale netraditionale in randul minorilor”.

Baietii care iubesc baieti vor fi turnati la politie spun cazacii

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat aceasta legislatie care ”consolideaza stigmatizarea” homosexualilor si ”incurajeaza homofobia”. Incepand cu adoptarea acestei legi, crimele impotriva homosexualilor s-au dublat in Rusia.

Esti un gay, vei fi ok

In 2012, Moscova a interzis Gay Pride pentru 100 de ani. Autoritatile au explicat ca, prin aceasta, vor sa evite orice ”dezordine publica” ocazionata de acest mars, fara a uita sa sublinieze ca ”in orice caz, moscovitii nu sunt fani ai acestui eveniment”. Pe de alta parte, recent violentul grup de ultrasi rusi Orel Butchers,  a amenintat ca ii va injunghia pe suporterii gay britanici care vin la Mondialul din Rusia. Oficial, Federatia rusa de fotrbal a dat asigurari ca suporterii homosexuali ”se vor simti in siguranta pe perioada competitiei”. ”Forurile forbalistice ruse vor face totul pentru ca Mondialul sa se desfasoare fara incidente. Odata competitia terminata, homofobial si legile anti LGBT vor continua”, a denuntat Alexandr Agapov, presedintele Federatiei Sportive LGBT din Rusia.

author avatar
Tudor Borcea
895 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sfântul Ardealului le spunea la partizani cand ai spovedea :Veti avea de ales intre bine si rau si nu veti putea lupta cu arma tinand crucea in mana!… Alegeti ori arma ori crucea! Cand Dumnezeu a ales calugarul Rasputin sa calauzeasca tarina si tarul Romanov de raul suprem ce se intrupa in Europa acesta a făcut greseala sa explice tarului ce trebuie sa faca, imedat ingerii satan si-au trimis intrupatii să-l omoare pe calugar. Razboiul e duhovnicesc si nu fizic, urmand pilda catolicilor ce aduc ?|barbatii sa le placa ?femei…Morala?Nu prin rau faci bine, nu toate armele sunt destinate luptei, fi pregatit de o lupta asa de grea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger