AcasăNewsUPDATE. Cautarile tanarului disparut in Bucegi vor fi reluate luni

UPDATE. Cautarile tanarului disparut in Bucegi vor fi reluate luni

Nu s-a reusit inca sa se dea de urma barbatului surprins de avalansa, in Bucegi.

UPDATE: Din pacate, tanarul nu a fost gasit nici duminica, desi a fost cautat cu ajutorul sondelor de avalansa si inclusiv cu o drona.

Specialistii au decis sistarea cautarilor si reluarea operatiunii luni dimineata, cand salvamontistii urmeaza sa primeasca ajutor si de la cainii antrenati pentru astfel de interventii in caz de avalanse, de la Salvamont Arges si Gorj, din cate anunta cei de la Salvamont Romania.

Nu mai putin de 20 de salvamontisti de la Salvamont Prahova si Busteni au iesit din nou pe munte, la primele ore ale zilei de duminica, in incercarea de a-l gasi pe tanarul de 30 de ani surprins de avalansa produsa in cursul dupa-amiezii trecute, in Masivul Bucegi.

Dupa ce sambata au incercat ore intregi, in zadar, sa dea de urma turistului in varsta de 30 de ani despre care colegii din grupul cu care se afla pe munte, in zona Valea Costilei, nu mai stiau nimic, din momentul declansarii unei caderi de zapada, salvatorii montani au intrerupt cautarile seara trecuta, pe fondul declansarii unei alte avalanse – episod cu risc asupra echipei de salvatori.

Actiunile de cautare au fost reluate duminica dimineata, cand s-au luat din nou la puricat perimetrele in care se banuieste ca ar putea fi tanarul. Cautarile se desfasoara in conditii foarte dificile. „Exista conditii ca noi avalanse sa se produca in zona, posibilitatile salvamontistilor de a evacua zona in caz de pericol sunt foarte reduse, culoarul de cautare este destul de ingust si riscul la care se expun salvamontistii este foarte mare”, transmit reprezentantii Salvamont Romania, pe Facebook.

Tanarul cautat se afla pe munte, in Bucegi, impreuna cu alte patru persoane – trei barbati si o femeie. Din cate s-au anuntat dinspre Salvamont Prahova, se ia in calcul varianta ca barbatul ar fi alunecat si ca ar fi fost chiar el care ar fi declansat avalansa. Primele incercari de a da de urma barbatului au dus dpar la gasirea rucsacului si a castii sale.

sursa foto: captura video: Facebook/Salvamont Prahova

author avatar
Cristina Stefan
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger