AcasăNewsCăutarea cu lumânarea a faptelor lui Liviu Dragnea

Căutarea cu lumânarea a faptelor lui Liviu Dragnea

 

După dosarul ”Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost condamnat – fără nici un fel de probe concrete – la doi ani cu suspendare, dosarul angajărilor fictive e o nouă încercare derizorie de a-l trimite la pușcărie pe liderul PSD.

Referitor la primul dosar, mai multe personaități publice – Alina Mungiu Pippidi e, poate, cea mai cunoscută – au susținut că este vorba în mod clar de un dosar politic. Liviu Dragnea a anunțat că va contesta la CEDO decizia instanței și e foarte posibil să câștige, fapt care ar putea crea o mare problemă de încredere în justiție, nu numai la nivel național, ci și la nivel european. Cât privește al doilea dosar, el pare să fi fost instrumentat întrucât primul nu a reușit să-l pună la pământ pe liderul PSD. Era imposibil pentru judecători să dea o sentință de condamnare cu executare, probele fiind inexistente. În plus, referendumul din 2012 a fost o cacealma la scară națională. Putea fi făcut Liviu Dragnea țap ispășitor pentru niște grozăvii la care n-a participat, ba chiar la care au participat cei din tabăra politică opusă? Nici o instanță n-a judecat, până acum, modul în care voința a peste opt milioane de români a fost complet zădărnicită. În schimb, a fost condamnat Liviu Dragnea, pe atunci un lider al PSD cu o importanță mai degrabă secundară. Ca și în cazul refrendumului, în dosarul angajărilor fictive faptele sunt extrem de greu de dovedit. Se știe că angajările fictive reprezintă o practică destul de întâlnită în instituțiile publice, dar acest aspect pare să nu fie luat în considerare decât în anumite spețe, cum ar fi speța Dragnea. E ciudat totuși că omul despre care adversarii săi spun că a comis acte grave de corupție este mereu căutat pentru cauze mai degrabă minore. Dacă Liviu Dragnea este atât de corupt, atunci de ce nu se ajunge la adevăratele fapte pe care se presupune că le-ar fi comis? Cele două dosare par o căutare cu lumânarea a unor ilegalități, care să-l compromită și apoi să-l înlăture pe Liviu Dragnea din viața publică. Ambele procese sunt neconvingătoare pentru orice om de bun simț.

author avatar
Andrei Coman
876 afisari

8 COMENTARII

  1. Cata mila si compasiune pentru dragnea din partea acestui ziar. eu considec ca dl Dragnea chiar merita sa-l luati acasa la dvs d-le ziarist

  2. UNDE II ADEVARATA LUPTA ANTICORUPTIE DIN RO….???
    DE CE NU S-A FINALIZAT DOSARUL ASA ZISEI REVOLUTII,,??? UNDE SI CATA AVERE ARE BAIATUL TAPULUI DRAGOS din Rrepublica Dominicana…??? DE CE PIRATU NU RASPUNDE PENTRU FLOTA FURATA A RO…???
    De ce JUSTITIA doar ii „albeste” pe marii RECHINI AI RO; Nastase, Tariceanu, Berceanu, Mitrea, Dragnea, Videanu, Blaga, Ion Nicolae, Becalii, etc…??? Sunt toti BANDITI-ofiteri acoperiti…??? Sa se desecretizeze listele cu acoperitii pensionati macar, si sa li se confiste FABULOASELE AVERI DOBANDITE FRAUDULOS DIN AVUTIA TARII.
    Lee Myung Bak, președinte al Coreei de Sud în perioada 2008-2013, a fost arestat joi seara, fiind al patrulea fost șef al statului asiatic care este incuplat pentru fapte de corupție, informează agenția de știri Dpa. O instanță din Seul a decis să aprobe emiterea unui mandat de arestarea pe numele său motivând că fostul președinte, acum în vârstă de 76 de ani, ar putea distruge dovezile împotriva sa. Procurorii au formulat 12 capete de acuzare împotriva lui Lee Myung Bak, inclusiv dare de mită, spălare de bani, evaziune fiscală, abuz de putere și abuz de încredere. Fostul președinte conservator este suspectat că în perioada mandatului său în fruntea țării a deturnat bani de la serviciile secrete, companii și alte organizații, acumulând până la 11 miliarde de woni (10,2 milioane de dolari). În cazul în care este găsit vinovat, Lee riscă până la 45 de ani de închisoare. „Simt că este vina mea, și simt un sentiment de vinovăție”, afirma Lee într-o notă scrisă de mână postată joi seara pe Facebook. Anterior, fostul președinte a catalogat ancheta drept „răzbunare politică” orchestrată de actuala administrație de centru-stânga de la Seul.

  3. Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta. Sa aiba viziuni si spirit dezvoltat pentru afaceri publice si voluntariat si nu pentu afaceri mafiote. (Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica). Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta.

  4. „Titus Livius” ,”oarecum istoric”,oare rămas în politică pentru a scrie despre istoria „cuceritorilor” Traian Băsescu, Cezar Preda, etc.; la alt partid ?
    Despre colaborarea dintre PDL și PSD ați putea zică că a fost precum cea dintre daci și romani, a fost însă ,”nu prea a ținut”, rămânând însă și ceva „nostalgici” pentru a continua ideile unei astfel de „colaborări”,ce pare a încerca să se „consolideze” sau ar fi reluat idei de „consolidare”, a unor astfel de inițiative ,cu inițiative despre democratizarea „comunismo-securismului-ceaușisto-bolșevic” ?
    Deci, „obiectivul politic” ce pare a fi comunicat de astfel de politicieni considerați că ar părea a fi cel de „pace și înțelegere între daci și romani și urmașii lor, și democratizarea comunismo-securismului-ceaușisto-bolșevic”, mesaje ce par a fi fost promovate și de domnul Ion Iliescu? Voi cam cum apreciați chestiunile din comentariu ?
    Remarcați și că Victor Ponta despre care se zice că ar fi un fel de sârbo-albanez, pare a fi și un fel de intermediar în astfel de „chestiuni”, obișnuindu-se, de ceva vreme, să îi critice și pe unii și pe ceilalți, dintre cei anterior amintiți de comentariu ?

  5. Considerați și că psd-iștii, tăriceniștii, etc., bănuiesc probabil că Liviu Dragnea ar putea fi un fel de „Titus Livius”, ce i-ar putea face să fie amintiți prin scrierile vremurilor ?

  6. „Cronici istorice”, de „Titus Livius Dragnea” ?

    Capitolul: „Despre defăimare” ?

    „Monica, Traian Băsescu, Tăriceanu ? Traian Băsescu : „Nu !”, că „Tăriceanu Moliceanu” ?”
    ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger