Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Catedrala Notre-Dame va fi reconstruita – anunta presedintele francez (VIDEO)

Catedrala Notre-Dame va fi reconstruita – anunta presedintele francez (VIDEO)

Autor:

Liderul de la Paris a mers personal la Notre-Dame, inca de seara trecuta, cand inca flacarile nu fusesera stinse in totalitate, pentru a vedea urmarile incendiului violent care a cuprins una dintre constructiile simbol ale Frantei si pentru a discuta cu autoritatile aflate la fata locului. Nu singur, ci alaturi de premierul Edouard Philippe si de primarul Parisului.

 

presedinte fr Catedrala Notre Dame va fi reconstruita   anunta presedintele francez (VIDEO)

“Ce e rau a fost evitat, dar batalia nu a fost castigata cu totul inca”, mentiona presedintele, de la locul dezastrului (sursa foto: captura video -youtube/France24)

Emmanuel Macron a promis in fata presei ca, dupa incendiul violent care a afectat edificiul emblema al Parisiului, catedrala va fi reconstruita. “Toti impreuna. E o parte a destinului nostru francez”, suna mesajul transmis de catre liderul de la Palatul Elysee si via Twitter, impreuna cu promisiunea ca Notre-Dame va fi reconstruita.

Presedintele francez a mai anuntat, totodata, ca de marti se va demara o campanie de strangere de fonduri. Este vorba despre o subscriptie nationala menita sa ajute in acest demers.


2 comentarii to Catedrala Notre-Dame va fi reconstruita – anunta presedintele francez (VIDEO)

  1. Angelin

    Greu. Numa vitrelilile alea superbe albastre nu stiu daca mai sunt pictori, arhitecti pt un stil baroc medieval.Alea un pic de fum si isi pierd stralucirea. Arhitectii sunt moderni. Nu stiu daca mai sunt in lume organisti. Ma refer sa faca orgi nu sa cante sau sa repare. O asemenea orga se instaleaza in 10 ani. Numai acordarea instrumentelor se face in cateva luni. Apoi picturile si alea dureaza 10 ani. Noroc ca bisericile catolice nu au f multe picturi murale, ele sunt reprezentate mai mult de basoreliefuri si sculpturi de piatra rezistente la foc si piromani. Nici clopotari. Adica sunt ceva in Austria ca acolo s-au facut clopote pt Catedrala noastra. F greu depinde si ce e distrus.Ce e distrus, distrus ramane.

  2. Angelin

    Vitraliile alea insemnau cam totul.Chiar imi placeau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!