AcasăNewsCatarama vrea sa-i beleasca pe bugetari

Catarama vrea sa-i beleasca pe bugetari

Viorel Catarama e un fel de Klaus Iohannis. Deschide gura greu si cand o deschide nu spune nimic

Oare ce calcule electorale si-o fi facut Viorel Catarama de isi permite sa joace la ruleta viitorul nou infiintatului Partidul Dreapta Liberala? Abia iesit de sub plapuma PNL, omul de afaceri nu lasa sa treaca o zi fara sa atace pe cineva, ca si cum in asta consta reteta succesului politic, sa arati tarii ce curajos esti tu si cum, fara pic de remuscare, strivesti lipitorile din aparatul de stat. Ultima tinta – bugetarii, pe care Catarama i-ar beli cu mare drag, de s-ar putea.

Viorel Catarama e un fel de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> Deschide gura greu si cand o deschide nu spune nimic

Relansat pe scena politica a Romaniei cu inca un proiect (deja se anunta un mare succes, la fel ca precedentele incercari), Viorel de la Elvila stie unde este problema in tara asta. Avem prea multi medici, profesori, soferi etc. Adica, domne’, ce nu se intelege, s-a umplut Romania de bugetari, nu mai putem de ei, dam pe dinafara de atatia functionari publici!

Nu spune nimic de pensiile nesimtite

Nici sectorul privat nu mai face fata concurentei, e ceva de speriat – incearca bietele multinationale sa gaseasca forta de munca, dar, ce sa vezi, romanul prefera salariile decente de la Stat in locul superofertelor de 1400 lei net ale gigantilor din retail, ca sa ne referim doar la aceasta ramura! Pai, se poate, unde ajungem in ritmul asta?! In curand, privatul va fi obligat sa ridice si el lefurile, ori masura asta e una de neconceput. Doar Romania a fost aleasa ca piata de desfacere/ punct de lucru tocmai pentru faima „impozite mici, mana de lucru ieftina”.

In programul sau, Catarama nu sufla un cuvant de pensiile nesimtite incasate de o parte din „privilegiatii” neamului. Deh, interesele omului, nu ne bagam noi, desi cativa cetateni, nu multi, doar vreo doua, patru milioane, ar cam vrea sa stie cum si de ce se dau pensii de ordinul zecilor de mii de lei.

Referendum pentru mama, tata si varu

La Partidul Dreapta Liberala, Viorel Catarama este de toate si bine face. Initiativa organizarii unui referendum national care trebuie sa limiteze numarul de angajati la stat ii apartine, deci isi poate da singur palme. Dreapta liberala vrea ca in aparatul de stat sa ramana cel mult 10% din totalul angajatilor din prezent, motivand ca s-a generat „o discriminare accentuata” pe piata muncii.

„Avand in vedere numarul urias de persoane angajate in sectorul public, precum si privilegiile, de multe ori nemeritate ale aristrocratiei bugetare, care au generat o discriminare accentuata a sectorului privat, Consiliul National al partidului politic Dreapta Liberala a hotarat sa initieze un proiect national de strangere de semnaturi pentru initierea unui referedum care sa stabileasca un raport de maxim 10% angajati in sectorul public din total angajati in Romania”. Problema e ca nu i-a spus nimeni si lui Viorel Catarama o realitate simpla – in Romania, e aproape imposibil sa gasesti o familie (de neam, rude nici nu mai vorbim!) fara macar un membru angajat in sistemul public; fie ca vorbim de tata sofer pe vreun troleibuz ori autobuz, fie ca-i mama medic, profesor sau sora proaspat angajata pe la vreo primarie, romanul are pe cineva la Stat. Adica acolo unde sunt salariile cele mari. Si tot acolo unde vrea Catarama epurari masive de personal. Ia ghiciti, cam ce rezultat va avea un asemenea referendum? Isi vor taia singur craca romanii beneficiari directie sau indirecti ai lefurilor bugetare?!

Ultima raportare referitoare la numarul angajatilor in sectorul public (iunie 2018) arata ca in Romania sunt 1,22 milioane de bugetari. Visul utopic al lui Viorel Catarama – in jur de 100.000 de muncitori la Stat – poate avea si un efect de bumerang asupra economiei nationale. Milionul de romani concediati ar ajunge cel mai probabil in somaj, fiind greu de crezut ca multinationalele isi vor deschide larg portile pentru avalansa de romani ramasi fara loc de munca.

author avatar
Nicholas Cezar
2.337 afisari

11 COMENTARII

  1. Un țignit. El stie ca spitalele nu au îndeajuns medici și asistente? Pai cum să-i beleasca. Sa știți ca nici în administrație nu e plictiseala. De ex. Când mi-am înnoit buletinul am așteptat 5 ore. Dacă erau dublu așteptăm pe la 2 ore. Rezonabil. El s5ie căti osteni ne trebe? Vrea sa o beleasca ca cu minerii când le-a închis minele?

    • Mai usor cu lipsa de asistente.De medici da este mare lipsa mai ales in anumite specialitati,din pacate specialitati importante.De asistente insa nici pomeneala.La concursurile de angajare vin si cate 10-15 pe un loc.Dar saracele nu au loc de babacuiunile care nu se indura sa mai plece .Asistentele vechi sunt cele care in continuare asteapta spagi de la pacienti.Pt.ca firesc nu sta medicul sa faca programarile .El consulta,aplica manevrele si procedurile medicale .Asistentele de moravuri vechi sunt in institutiile medicale de stat cancerul.Stiu ce spun…

  2. Catarama e praf ! Am cumparat o mobila de buc. de la firma lui ,,Elvila” si are defecte,nu este simetrica,arata ca vai de ea.Se gasi sa vb. un fost securist tot bugetar la origine,care daca nu avea slujba de securist nu ajungea ever sa aiba compania de mobila! In rest arunca si el cu lozinci pe aici,dar majoritatea romanilor stiu cine e Viorel catarama. Un securist sarac cu duhu’..!

  3. Eu am pretentii de la un om de dreapta sa știe sa facă banu nu sa taie. Cum poți face banu făcând contracte de arme ca Donald faci suta de miliarde cu Arabia. E plina Africa de nevoi… Hrana apa medicament arme grâu porumb sare nitriti ciment prezervative ușor folosite picioace scobitori.

  4. Locuri de munca libere la firmele private sunt peste 1 milion. Astfel ca bugetarii inutili vor avea locuri de munca dar vor trebui sa munceasca si sa merite salariul. Cei care comentati se vede ca sunteti bugetari

  5. Pai aia orice tâmpit face taie, Mitre.
    Da cum faci bani și cum asiguri personal echitabil e deja măiestrie de conducere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger