Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Catalonia, blocata. Nimeni nu iese, nimeni nu intra

Catalonia, blocata. Nimeni nu iese, nimeni nu intra

Autor:

Violentele din ziua referendumului au blocat, pur si simplu, Catalonia. Statiile de metrou din Barcelona au fost inchise, principalele drumuri au fost blocate, iar functionarii publici si-au intrerupt activitatea ca raspuns la solicitarea unei greve generale solicitate de grupuri pro-independenta, dupa ce sute de persoane au fost ranite in timpul referendumului catalan.

 

catalonia greva Catalonia, blocata. Nimeni nu iese, nimeni nu intra

Aproape 900 de persoane au fost ranite in ziua referendumului, ca urmare a faptului ca politia spaniola a incercat sa impiedice oamenii sa voteze, intr-un referendum declarat ilegal de guvernul de la Madrid

Sindicatele catalane au intrat in greva generala ieri pentru a protesta fata de violenta politiei spaniole, care a marcat referendumul de duminica. Cel putin 24 de artere importante de drum au fost blocate de protestatari in intreaga Catalonie, provocand mari blocaje de trafic. De asemenea, portul din Barcelona a fost inchis. In semn de solidaritate, FC Barcelona a suspendat ieri antrenamentele echipei profesioniste si a inchis clubul. “Ne alaturam grevei generale pentru a fi respectata carta democratiei”, a postat pe twitter clubul sportiv. Multe intreprinderi mici din Catalonia au decis sa isi inchida activitatea pentru aceasta zi. Scolile, universitatile si serviciile medicale sunt, de asemenea, inchise sau functioneaza la un nivel minim. Mercabarna – cea mai mare piata en gros din Barcelona – a fost lasata pustie, deoarece cele aproape 770 de intreprinderi alimentare au fost inchise.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!