AcasăNewsCatalin Predoiu, audiat ca martor la IGPR

Catalin Predoiu, audiat ca martor la IGPR

Fostul ministru al Justitiei, avocat de profesie, a venit joi la sediul IGPR pentru a da declaratii la Directia de Investigare a Infractiunilor Economice.

Catalin Predoiu

UPDATE: Dupa audierea din prima parte a zilei, Predoiu a ales sa faca unele precizari cu privie la prezenta sa la IGPR si pe o retea de socializare. „Astazi am fost audiat, in calitate de martor, la Inspectoratul General al Politiei. Am fost intrebat si am dat lamuriri despre prezenta mea ca avocat intr-un proiect de achizitie a unui grup de companii romanesti de catre o societate straina. Negocierile celor doua parti au fost purtate in perioada 2012 (vara) – 2013 (primavara), in prezenta a doua societati de avocatura si consultanta internationale si s-au soldat cu un esec, cele doua parti neajungand la un acord de realizare a proiectului.

In calitate de avocat, am consiliat partea romana in materie de drept societar in privinta documentelor contractuale de achizitie. Contractul de asistenta juridica a fost legal incheiat, onorariul facturat legal, incasat prin virament si fiscalizat.”, a mentionat liberalul, pe pagina sa de Facebook.

Dupa incheierea procedurii, Catalin Predoiu le-a declarat jurnalistilor ca a dat o declaratie avand calitate de martor, „legat de un dosar care are in cercetare o persoana fizica din Brasov”.

Totodata, raspunzand unei intrebari, liberalul a explicat ca a fost avocat al unei societatati. „Nu are nicio legatura cu intemedierea. Contractul de asistenta a vizat asistenta juridica de vanzare a unei companii, care nu s-a mai realizat (…) Nu am fost intrebat decat cu privire la relatia mea de avocat cu aceasta societate. Am explicat cand a fost incheiat contractul de asistanta juridica, in ce a constat asistenta juridica si cum s-a incheiat asistenta juridica”, a mai punctat Predoiu, dupa ce a dat declaratii in fata unui ofiter din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor Economice.

In prima faza, pana ca liberalul sa faca precizari in fata presei, s-a aflat ca ar fi vorba despre un dosar deschis de Parchetul General, in legatura cu aspecte ce ar data din 2012.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger