AcasăNewsCatalin Chelu, condamnat la inchisoare cu executare pentru dare de mita

Catalin Chelu, condamnat la inchisoare cu executare pentru dare de mita

(foto: gorjeanul.ro)

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru mituirea lui Dan Fatuloiu, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.

(foto: gorjeanul.ro)

Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat, vineri, pe afaceristul Catalin Chelu la sase ani de inchisoare cu exacutare, dupa ce in 2010 ar fi incercat sa-l mituiasca pe fostul secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) Dan Fatuloiu, informeaza b1.ro.

In acelasi dosar, judecatorii au decis ca Nitache Stefan Badea sa fie condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, Gabriel Constantinescu sa primeasca o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare iar Cristi Antonel Bunu sa primeasca o pedeapsa de  sase luni de inchisoare cu suspendare.

Decizia luata de magistratii Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, motiv pentru care poate fi atacat cu recurs, uramdn a fi judecata de catre judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Condamnarea omului de afaceri Catalin Chelu survine dupa ce in perioada august – noiembrie 2012 afaceristul i-ar fi promis fostului secretar de stat Dan Fatuloiu suma de un milion de euro pentru a opri prelucrarea in sistem a informatiilor din cele 48 de dosare penale in care Chelu era cercetat.

Fostul demnitar nu a acceptat banii, facand un denunt catre Directia Nationala Anticoruptie, care a organizat un flagrant. In urma acestuia, Catalin Chelu si cei trei apropiati ai sai au fost arestati preventiv, pentru ca apoi sa fie eliberati.

author avatar
Ionut Zgimbau
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger