Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cat costa un Brexit fara acord

Cat costa un Brexit fara acord

Autor:

Absenta unui acord Londra-Bruxelles ar insemna pentru Regatul Unit piererea a 500.000 de locuri de munca si investitii de 50 de miliarde de lire sterline (56 miliarde de euro) in 12 ani, estimeaza un raport comandat de primarul Londrei, Sadiq Khan.

 

brexit 1 Cat costa un Brexit fara acord

Toate previziunile pentru viitorul economic al unui Regat izolat de UE sunt din ce in ce mai pesimiste

Raportul, facut de Cambridge Econoetrics, a luat in calcul cinci scenarii posibile, incepand de la un Brexit dur si pana la o solutie favorabila pentru Londra, si impactul asupra a noua sectoare din economie, constructii si finante. In cazul esuarii delicatelor negocieri cu UE cu privire la iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, sectoarele finante si servicii vor fi cele mai afectate, cu pierderea a 119.000 locuri de munca.  ”Daca guvernul continua sa negocieze prost, riscam sa ne indreptam spre un deceniu pierdut, de slaba crestere economica si putine locuri de munca”, a comentat Sadiq Khan pe marginea raportului. Marea Britanie si UE au reusit, luna trecuta, sa se inteleaga pentru un divort amiabil si UE a accceptat sa deschida cea de-a doua faza a negocierilor pentru Brexit, estimat sa fie efectiv in martie 2019.

De la groapa nu se mai intoarce

Guvernul britanic nu are nici o intentie sa organizeze un al doilea referendum cu privire la iesirea Marii Britanii din UE, in ciuda apelurilor in crestere in acest sens, a declarat ieri purtatorul de duvant al premierului Theresa May. Numeroase voci s-au ridicat in Regat, inclusiv cea a fostului premier laburist Tony Blair, pentru renuntarea la Brexit sau, cel putin pentru organizarea unui alt referendum, dupa cel din iunie 2016 care a validat proiectul iesirii din UE cu 52% voturi. Inclusiv Nigel Farage, fostul presedinte al partidului Ukip si unul din artizanii miscarii Brexit, a declarat anterior ca este favorabil tinerii unui al doilea referendum pe chestiunea divortului de UE. Farage s-a declarat insa sigur ca, in cazul unei a doua consultari, numarul celor care vor spune ”nu” UE va fi ”mult mai mare decat prima data”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!