AcasăNewsCat costa o noapte in celula lui Mandela

Cat costa o noapte in celula lui Mandela

Fostul presedinte american Barack Obama privind prin gratiile celulei din Robben Island

Pentru a finanta un program de ajutor pentru detinuti, nimic nu pare mai logic decat sa scoti la licitatie o noapte petrecuta intr-una din cele mai celebre celule din lume, unde a stat inchisa legenda sud-africana a luptei impotriva apartheid, Nelson Mandela.

Fostul presedinte american Barack Obama privind prin gratiile celulei din Robben Island

Miscarea CEO Sleepout, cunoscuta pentru ca a oferit bogatilor lumii nopti in cele mai insolite locatii, in scopuri caritabile, a avut o idee originala pentru a face rost de bani pentru ajutorarea celor de dupa gratii. Licitarea unei nopti in celula in care a stat inchis Mandela amar de vreme, in incercarea albilor sa-i scoata apartheid-ul din cap. ”Nici o licitatie de acest fel nu a avut loc in Africa de Sud”, s-a laudat fundatia. ”Castigatorul va avea onoarea sa petreaca o noapte in istorica celula numarul 7, unde Mandela a stat 28 de ani”, au adaugat cei de la CEO Sleepout. Fondurile colectate vor finanta proiecte pentru ameliorarea educatiei detinutilor sud-africani”, a explicat un purtator de cuvand al fundatiei, Liane McGowan.

250.000 de dolari pret de pornire

Aflata pe Robben Island, in largul Cape Town, celula lunga de 2,4 metri si lata de 2,1, unde a stat primul presedinte negru din istoria Africii de Sud (1994-1999) este una din cele mai celebre temnite din lume. La ora actuala, inchisoarea din Robben Island este clasata in patrimoniul mondial UNESCO si este vizitata anual de peste 300.000 de persoane. Fundatia Nelson Mandela a indicat ca nu are legatura cu initiativa CEO Sleepout si ca nu raspunde pentru folosirea celulei. CEO Sleepout a ales sa marcheze astfel 100 de ani de la nasterea lui Mandela care vor fi sarbatoriti in 18 iulie. Pretul de pornire al licitatiei a inceput de la 250.000 de dolari dar, potrivit CEO Sleepout, licitatia a urcat repede la 300.000. Catigatorul va fi anuntat in 16 iulie.

author avatar
Tudor Borcea
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger