AcasăNewsCat costa mutarea cartelei preplatite in alta retea?

Cat costa mutarea cartelei preplatite in alta retea?

Clientii germani ai Vodafone, piratati de un hacker

Numerosi clienti ai companiilor de telefonie mobila sunt momiti, periodic, cu oferte promotionale, pe care le pot accesa doar daca se muta in reteaua respectiva. Costurile si conditiile difera de la o companie la alta.

Schimbarea cartelei preplatite si a retelei costa minimum patru euro

Daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce spun reprezentantii companiilor de telefonie mobila, portarea numarului de telefon – de pe abonament sau cartela preplatita – nu costa nimic. In practica, fiecare operator percepe anumite tarife, pe care le mascheaza apoi prin bonusuri aproximativ egale cu investitia initiala a noului client. E drept, acesta plateste primul, abia apoi primeste bonusul.

Conditii initiale

Compania Orange isi invita potentialii clienti aflati in alta retea sa vina in magazinele sale cu vechea cartela. „Trebuie sa cumperi un pachet PrePay cu SIM si numar Orange provizoriu”, informeaza compania, fara a mentiona  si cat costa. Potrivit tarifelor acestui operator, o cartela preplatita cu SIM si numar costa 25-27 de lei, la care se ofera un credit de cinci euro . Portarea se face in cateva zile, iar noul SIM va avea vechiul numar al clientului. „Portarea este gratuita (ati vazut cum – n.r.) pentru primele doua numere. De la al treilea numar se aplica o taxa de sase euro, fara TVA”, precizeaza compania.

Promisiuni

Vodafone abia asteapta sa atraga noi clienti carora le promite  diverse avantaje – nespecificate in sectiunea despre portare de pe site – incepand chiar inainte de portare. Costurile sunt similare celor de la Orange si se ofera un credit initial de 4-5 euro. Vodafone informeaza ca, potrivit legii, portarea trebuie realizata in trei zile lucratoare. Procesul se poate prelungi din motive tehnice, dar nu mai mult de 25 de zile lucratoare.

Cheltuiala returnata

Cosmote cere posesorilor de cartele preplatite in alte retele sa-i achite 11 euro, daca vor sa-si porteze numarul de mobil. Oferta acestei companii pare sa fie mai atractiva, insa tot clientul este cel care plateste banii inainte si primeste beneficiile dupa portare. „Platesti 11 euro pe care ti-i dam inapoi: cinci euro credit initial la momentul portarii, apoi timp de patru luni, in prima zi a fiecarei luni, vei primi inapoi cate 1,5 euro credit”, se arata in oferta Cosmote, valabila pana la data de 28 februarie 2013.

author avatar
Arpad Dobre
676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger