Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cat aur are Banca Germaniei

Cat aur are Banca Germaniei

Autor:

O expozitie organizata de Banca federala a ridicat valul de pe colosalele rezerve de aur ale tarii,  aratand scepticilor ca lingourile germane, recent repatriate din strainatate, sunt o realitate.

 

aur germania Cat aur are Banca Germaniei

Locomotiva Europei sta pe 3400 de tone de aur

Prima economie europeana, campioana a exporturilor, Germania poseda si una din cele mai mari rezerve de aur din lume, dupa Statele Unite: 3400 de tone, echivalentul a 117 miliarde de euro.Insa timp de decenii, majoritatea lingourilor nu s-au aflat pe pamant german, ci in bancile din New York, Londra sau Paris. In plin Razboi Rece, principala temere era o invazie sovietica asupra Germaniei de Vest. Dar presiunea constanta a publicului a determinat Bundesbank (cu sediul la Frankfurt) sa repatrieze anul trecut majoritatea aurului sau plasat in Rezerva federala americana, in bancile Angliei si Frantei. La ora actuala, lingourile sunt depozitate intr-un loc secret sub cladirea din Frankfurt si doar opt lingouri , fiecare in greutate de 12 kg, au fost expuse publicului, luna aceasta. ”Vrem sa aratam populatiei ca lingourile sunt acasa”, a explicat Carl-Ludwig Thiele, membru al comitetului director al Bundesbank. Oficial, banca a justificat repatrierea aurului prin evolutia contextului geopolitic dar observatorii apreciaza ca adevaratul motiv trebuie cautat in randurile populatiei si politicienilor, multi intrebandu-se daca acest aur inca mai exista si facand presiuni privind informatii despre rezervele federale de aur, mai ales din partea partidelor eurosceptice. La ora actuala, 1710 tone de aur sunt pastrate la Frankfurt, peste 1200 tone la New York si aproximativ 430 la Londra. Anul trecut, stocurile de aur aflate la Paris au fost total repatriate.

 


1 Comentariu la Cat aur are Banca Germaniei

  1. Brânduș

    Poate ne da si noua datoria aia de la domnu Hitler ca s-a împrumutat domnu Hitler la noi el a fugit bine mersi in Brasil şîî, bani ioc.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!