AcasăNewsCasa Alba vrea profesori pistolari

Casa Alba vrea profesori pistolari

In mai multe state americane exista deja programe de instruire a dascalilor in folosirea armelor

Administratia Trump va oferi ajutorul statelor care vor sa-i formeze pe angajatii institutiilor de invatamant in deprinderea manuirii armelor de foc pentru a preveni maceluri precum cel din Florida (17 morti) care a avut loc luna trecuta intr-un liceu.

In mai multe state americane exista deja programe de instruire a dascalilor in folosirea armelor

”Administratia va colabora cu statele pentru a introduce programe de pregatire riguroase in manuirea armelor, destinate angajatilor voluntari din scoli, special calificati”, a spus intr-o conferinta de presa telefonica Andrew Bremberg, un consilier al presedintelui Donald Trump. Deja in SUA exista o ”multitudine” de programe vizand instruirea in tragerea cu arme de foc a angajatilor scolilor, a subliniat un alt responsabil guvernamental, citat de Afp. Administratia Trump „lucreaza cu Departamentul de Justitie pentru a continua si spori valoarea ajutorului” alocat unor astfel de initiative, a adaugat aceasta sursa.

Nu e timp de pierdut

Ideea de a introduce arme in scoli pentru a preveni eventuale atacuri, rau primita  de corpul didactic, „face parte dintr-un plan pragmatic pentru a imbunatati considerabil securitatea in scoli”, a subliniat secretarul Educatiei, Betsy DeVos. „Suntem hotarati sa actionam rapid. Nu avem timp de pierdut”, a adaugat Betsy DeVos, care va prezida o comisie federala consacrata securitatii in scoli si la care vor participa profesori si experti. ”Cu adevarat, trebuie sa punem accent pe prevenirea si identificarea riscurilor cat mai repede posibil, iar acest lucru presupune un interes fata de bunastarea sociala si emotionala si fata de imbunatatirea accesului, fiabilitatii si transparentei serviciilor de sanatate mintala”, a mai spus secretarul Educatiei. In paralel, guvernul federal incurajeaza statele sa adopte, precum Florida, decrete temporare de ”prevenire a riscurilor” care permit politiei sa retraga armele persoanelor considerate amenintatoare si sa le impiedice sa cumpere altele noi. Insa, liderul opozitiei democrate din Senat, Chuck Schumer, a apreciat ca aceste masuri nu sunt decat „pasi mici, care urmaresc sa nu deranjeze” NRA, puternica asociatie de lobby pentru armele de foc. Dezbaterile privind un control mai sever al armelor de foc au fost reluate dupa tragedia de la liceul Marjory Stoneman din Parkland, la nord de Miami, unde 17 persoane au fost ucise cu o arma de asalt. Elevii liceului au cerut public Congresului sa innaspreasca legile privind posesia armelor de foc. Insa societatea americana este profund divizata pe aceasta tema, ceea ce blocheaza orice avans al reglementarilor cerute.

author avatar
Tudor Borcea
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger