AcasăNewsCartierul general al Guvernului Hamas, distrus complet in urma unui bombardament israelian...

Cartierul general al Guvernului Hamas, distrus complet in urma unui bombardament israelian

(foto: rtv.net)

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet sambata dimineata in urma unui bombardament israelian.

(foto: rtv.net)

Guvernul Hamas a anuntat intr-un comunicat de presa, in a patra zi a ofensivei israelienilor ca „Cartierul general al Cabinetulu a fost vizat de patru lovituri, iar Guvernul subliniaza ca isi mentine pozitia si de afla alaturi de poporul sau”.

Potrivit unor martori si oficiali din cadrul Hamas, cladirea este distusa aproape complet. Un purtator de cuvant al armatei a confirmat ca armata israeliana a vizat cartierul general al sefului Guvernului Hamas, Ismail Haniyeh, la Gaza, anunta presa israeliana.

O alta lovitura aeriana a distrus casa unui oficial Hamas, in tabara de refugiati de la Jabalia. Opt persoane au murit si au fost ranite cel putin 38 de persoane au anuntat surse medicale, scrie BBC. Potrivit lui Adham Abu Selmiya, un purtator de cuvant al serviciilor de salvare, lovitura a vizat casa ministrului de interne Ibrahim Salah. Acesta a mai declarat ca echipele de salvatori cautau eventuale victime printre ruinele casei.

Aceasta noua lovitură a avut loc dupa ce armata israeliana a continuat raidurile sangeroase, vineri, si dupa ce rachete lansate din Fasia Gaza au vizat Tel Aviv si, pentru prima data, Ierusalimul. Guvernul israelian a autorizat vineri seara mobilizarea a 75.000 de militari aflati in rezerva. De asemnea, armata a blocat toate drumurile principale spre Fasia Gaza, anuntand ca acestea se afla, de-acum, intr-o zona militara inchisa, potrivit BBC.

Un purtator de cuvant al serviciilor de sanatate Hamas a declarat vineri seara ca in decurs de trei zile au fost usici aproximativ 30 de palestinieni, iar alti 280 au fost raniti, scrie presa internationala.

author avatar
Alina Stancu
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger