AcasăNewsCARTEA JUNGLEI: Secretul din spatele celei mai indragite povesti!

CARTEA JUNGLEI: Secretul din spatele celei mai indragite povesti!

Scriitorul celebrei povesti pentru copii „Cartea Junglei”, „taticul” indragitelor personaje Mowgli, Baloo, Bagheera, si altele, a marturisit ca este foarte probabil ca scrierea sa fi fost inspirata de ideile altora.

O scrisoare a scriitorului Rudyard Kipling, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1907, l-ar pune pe creatorul uneia dintre cele mai frumoase povesti intr-o lumina proasta. Autorul cartii ar fi lasat in 1895 o scrisoare pentru o femeie in care a marturisit ca unele idei din „Cartea Junglei” s-ar putea sa nu fie in totalitate rodul imaginatiei lui, noteaza guardian.co.uk.

„Este foarte posibil sa ma fi inspirat din ideile altor oameni, insa nu-mi amintesc din povestile carora am furat”, a scris Rudyard Kipling,  intr-o scrisoare care acum e scoasa la licitatie pentru suma de 2.500 de lire sterline.

Autorul cartii, al optulea laureat al premiului Nobel pentru literatura, a fost intr-un timp cel mai bine platit scriitor din lume.

Joseph Rudyard Kipling ( nascut in Bombay, India)  este cunoscut publicului larg datorita scriersii sale pentru copii – „Cartea Junglei”, aparuta in 1894. In 1934 i s-a acordat, alaturi de William Butler Yeats, Premiul Gothenburg pentru poezie.

Foto: The Guardian

[youtube]9ogQ0uge06o[/youtube]

author avatar
Alina Costache
1.837 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger