Dupa ce deunazi aflam despre suspiciuni in privinta unor oua provenite din import, care ar fi avut o bacterie ce provoaca toxiinfectie alimentara, de aceasta data specialistii sanitar-veterinari au anuntat ca au probe de carne cu probleme, gasita inclusiv in galantarele unui supermarket.
O serie de controale pe care le-au facut inspectorii incepanc cu 3 octombrie si pana pe data de 14 a acestei luni au scos la iveala prezenta Escherichia Coli (bacterie cunoscuta opiniei publice dupa varianta scurta a denumirii, respectiv E.coli) in produse de orgine animala.
Concret, probele ridicate din mai multe judete, din spatii diferite, precum abatoare, magazine alimentare si carmangerii, au scos la iveala urmatoarele situatii: „a fost depistata prezenta Escherichia Coli verotoxigena la 10 probe”, despre care reprezentantii ANSVSA mentioneaza, intr-un comunicat, ca au fost prelevate din carnea tocata, de vita, aflata intr-un supermarket gorjean si, respectiv, cate trei de pe suprafata unor carcase de ovina din abatoare din judetele Valcea, Sibiu si Timis, pentru „teste de sanitatie”.
sursa foto: romaniatv.net