AcasăNewsCarnavalul de la Venetia s-a deschis sambata cu un fastuos spectacol acvatic

Carnavalul de la Venetia s-a deschis sambata cu un fastuos spectacol acvatic

Sambata a avut loc marea deschidere a editiei din acest an a Carnavalului de la Venetia. Evenimentul a fost marcat printr-un fastuos spectacol acvatic muzical, la care au participat, ca in fiecare an, numerosi vizitatori.

De fapt, aceasta este si tema de anul acesta a carnavalului. Show-ul inaugural, pus in scena pe Canalul Cannaregio, a celebrat temele frumusetii, marii si vanitatii, printr-o parada a creaturilor marine ciudate. Participantii au putut admira femei in costume cu uriase aripi albastre, defiland la caderea noptii in barci venetiene sau personaje de poveste, care pareau suspendate in aer. Bineinteles mastile de doamne si domnite sunt deja pe orice alee a orasului, iar duminica, festivalul a continuat cu o alta procesiune pe apa, urmand ca in acest an festivitatile sa se desfasoare pana la 28 februarie. Si anul acesta masti originale venetiene poate fi cumparate de la traditionalii „macarei”, din buticurile Cà Macana, Tragicomica si Papier Maché. De fapt, magazinele de masti depasesc numarul de macelarii si bacanii in Venetia. Daca un citybreak de trei zile la Venetia costa in acest moment intre 110 si 300 de euro de persoana, cine are bani isi poate permite sa participle la petrecerile private ale momentului, unde pretul biletelor pentru o persoana este estimat la 760 de lire sterline. Una dintre cele mai extravagante petreceri este Marele Bal Mascat desfasurat in Palazzo Flangini, care il celebreaza pe Sfantul Valentin.

Festivalul mastilor

Carnavalul a avut loc pentru prima data in 1162, in urma unei victorii militare. In 1797, francezii care au ocupat Venetia au pus capat festivitatilor din timpul carnavalului. Legislatia privind interzicerea manifestarilor de acest tip a ramas in vigoare pana in 1979, cand autoritatile locale venetiene au hotarat sa relanseze carnavalul, intr-un efort de revigorare a turismului, intr-o perioada „intunecata” a anului. In prezent, festivalul are o durata de doua saptamani, fiind organizat anual, inainte de inceperea postului Pastelui. In fiecare zi, in Piata San Marco sunt organizate concursuri pentru alegerea celui mai frumos costum de carnaval.

author avatar
Catalin Dumitrescu
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger