Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Carmen Dan: Peste 3000 de ordine de protectie emise anul trecut/Cate NU au fost respectate!

Carmen Dan: Peste 3000 de ordine de protectie emise anul trecut/Cate NU au fost respectate!

Autor:

Pe fondul cazului de la gradinita din Capitala, unde o tanara mama a fost ucisa de fostul sot, desi obtinuse un ordin de restrictie pe numele barbatului, ministrul de Interne a adus in discutie faptul ca se are in vedere o modificare a actualelor proceduri.

 

carmen dan 2 Carmen Dan: Peste 3000 de ordine de protectie emise anul trecut/Cate NU au fost respectate!

Dupa ce a fost audiata la Comisia parlamentara de specialitate si a primit aviz favorabil in vederea continuarii mandatului in fruntea Ministerului de Interne, Carmen Dan a stat de vorba si cu presa

Concret, Dan a sustinut ca au fost discutii si ca se pregateste o initiativa legislativa, mai exact o amendare a legislatiei, in privinta unui “ordin de protectie provizorie pe care sa-l poata emita politistul”, in conditiile in care la momentul de fata decizia e doar la procuror si la instanta.

Carmen Dan a mentionat si faptul ca doar anul trecut au fost emise “mai mult de 3.000 de astfel de ordine de protectie”, si ca peste 25% n-au fost respectate. “Este foarte important sa colaboram toate aceste institutii cu competente, pentru a adapta cadrul legislativ”, a sustinut sefa MAI, amintind ca in cazul de fata este vorba despre Ministerul Justitiei si cel al Muncii, prin Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse.

sursa foto: facebook.com/carmendanieladan    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!