AcasăNewsCardurile de sanatate. Ministrul Sanatatii: Sunt neplacut surprins de atitudinea unor furnizori

Cardurile de sanatate. Ministrul Sanatatii: Sunt neplacut surprins de atitudinea unor furnizori

Nicolae Banicioiu s-a aratat nemultumit de faptul ca, odata ce cardul de sanatate a devenit obligatoriu pentru pacientii care se prezinta la medic, incepand cu prima zi a acestei luni, la urechile sale au ajuns sesizari din partea romanilor care au intampinat dificultati de ordin tehnic.

Mai precis, in conditiile in care au aparut tot soiul de probleme in privinta cardurilor de sanatate, devenite obligatorii incepand cu 1 mai, in sensul ca au fost multi asigurati care s-au inghesuit sa le ridice, la primele ore ale zilei de luni, sustinand ca nu le-au primit acasa, dar au fost si pacienti care, odata ajunsi la medic, au aflat ca, din cauza unor erori, aceste carduri nu pot fi activate, ministrul Banicioiu a avut o prima reactie.

Data fiind situatia, Nicolae Banicioiu a tinut sa le semnaleze tuturor furnizorilor de servicii medicale care au contract cu casele de asigurari de sanatate ca au obligatia de a acorda servicii medicale si medicamente in aceste zile. „In aceasta dimineata am primit unele sesizari de la pacienti carora li s-a refuzat asistenta medicala pentru motivul ca nu functioneaza sistemul informatic sau nu au prezentat cardul de sanatate”, a anuntat Banicioiu, intr-un comunicat de presa.

Dupa cum era de asteptat, situatia l-a nemultumit pe seful MS. „Sunt neplacut surprins de atitudinea unor furnizori si vreau sa subliniez ca toate spitalele, farmaciile si cabinetele medicilor de familie sunt obligate sa  utilizeze sistemul de implementare a cardului national de sanatate, dar si sa furnizeze servicii medicale si medicamente, asa cum li s-a adus la cunostinta de la inceputul acestui an”, a explicat seful Ministerului Sanatatii.

Social-democratul a evidentiat, in incheierea mesajului sau, un aspect esential in aceasta chestiune. „Introducerea cardului de sanatate nu modifica dreptul asiguratilor la servicii medicale”, a tinut sa precizeze ministrul.

294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger