AcasăNewsCardul de sanatate, obligatoriu de la 1 MAI

Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 MAI

Cardul national de sanatate va deveni obligatoriu pentru asigurati incepand cu prima zi a lunii mai, si nu de la 1 aprilie, cum se spusese initial, inainte ca Guvernul sa adopte, meircuri, o hotarare de Guvern in acest sens.

In conditiile in care cardul de sanatate va deveni operational inca de luna viitoare, asiguratii sunt informati ca, incepand cu 1 mai serviciile medicale decontate de Casa de Asigurari de Sanatate vor fi obtinute doar in baza acestui instrument. „Conform Hotararii de Guvern care contine Normele metodologice de aplicare a cardului national de sanatate, care a fost aprobata astazi (miercuri-n.r), cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate incepand cu data de 1 mai 2015″, precizeaza reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Pana la data in cauza, se estimeaza ca vor ajunge la asigurati si cele circa 800 de mii de carduri de sanatate care nu au fost distribuite pana la acest moment, in conditiile in care proiectul de act normativ prevede ca acest card national de sanatate sa fie folosit, in paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale (avederinte si trimiteri medicale-n.r.), de la inceputul lunii viitoare si pana la finele lui martie.

Mai trebuie spus faptul ca asiguratii care nu sunt inscrisi la un medic de familie pot primi cardul de sanatate de la sediul casei de aisgurari in evidenta careia se afla respectivii.

sursa foto: emaramures.ro

author avatar
Cristina Stefan
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger