AcasăNewsCaramitru jr., dovada ca studiile nu te fac mai destept

Caramitru jr., dovada ca studiile nu te fac mai destept

Fostul consilier al șefului USR îl readuce cu picioarele pe pământ: ”Rezultatele USRPLUS sunt dezastruoase. De ce e nevoie exact de Barna?”

Ambasadorul Israelului in Romania, David Saranga, a reactionat la ceea ce a scris pe Facebook Andrei Caramitru, consilierul presedintelui USR, care comparase emigratia romanilor cu Holocaustul. Daca spre deosebire de criticile care ii sunt aduse premierului Viorica Dancila, care a fost taxata de-a lungul timpului de #rezist ca fiind o ”analfabeta care nu stie sa citesca si face greseli gramaticale”, iata ca facultatile nu-l ajuta la nimic pe Caramitru jr.

Lansat cu surle si trambite pe listele USR la alegerile europrlamentare, Andrei Caramitru  junior face din ce in ce mai multe gafe care ar putea duce chiar la incidente diplomatice.  Cei mai multi, chiar din partidul pe care il reprezinta, incerca sa se dezica de prostiile scoase pe gura,  cu intentie sau din nestiinta, ale fiului actorului Ion Caramitru. Acesta a gafat din nou scriind pe contul sau de socializare ca vede un fel de Holocaust in exodul romanilor spre alte tari din UE. Caramitru jr a fost taxat dur de execelenta sa Ambasadorul Israelului in Romania, David Saranga.  Diplomatul precizand tot pe contul de socializare ca „moartea a milioane de oameni nevinovati nu trebuie minimalizata, iar atrocitatile razboiului nu trebuie sa-si gaseasca locul in campania electorala a vreunui partid”.

”Ignoranta nu trebuie tolerata”

Mai mult, „din pacate, constatam cu dezamagire ca un politician roman se foloseste de termenul <<Holocaust>> intr-un context total nepotrivit. Romania a facut pasi importanti in combaterea anti semitismului si este fara indoiala un model de urmat in regiune. Educatia despre Holocaust si despre ororile indurate de milioanele de oameni este extrem de importanta, de aceea ignoranta in acest sens nu trebuie tolerata. Il invitam pe domnul Andrei Caramitru sa se documenteze”, i-a transmis Saranga  lui Cramitru jr. Acesta si-a pus tarana in cap si a schimbat termenul de Holocaust cu cel de ”genocid”. Tot prost a ales cuvantul. Colegii sai de partid incep sa se departeze de Caramitru jr.

author avatar
Ramona Feraru
1.836 afisari

4 COMENTARII

  1. CE REPLICA SA DAI LA UN NOVICE POLITIC CE LEGATURA ARE HOLOCAUSTUL CU GENOCIDUL PUDELUL TREBUEA SAL INTREBE PE MIRCEA FATE CA LUCREZI SI AFLA CA HOLOCAUSTUL ERA VORBIRE DESPRE RASA IAR GENOCIDUL DESPRE INFOMETARE SI ALTE DREPTURI EL CREDE CA DACA A FACUT CATEVA CLASE IN AFARA POATE FI MOTUL CA–ULUI ACUM TREBUE SA ASTEPTE ALTA LOVITURA DE STAT PENTRU A AJUNGE MA–RE REVOLUTIONAR CA TACSU SI DINESCU IL ASTEPTAM CU HOLOCAUSTUL LA BRUXELES.

  2. Are dreptate. Cel mai mare holocast o fost Stalin cu 100 mil de inocenti urmat indeaproape de razboiul 2 care a insumat 60.000.000 de inocenti iar pe locul 3 la holocast i gripa spaniola din razboiul 1 cu 20.000.000 de inocenti.

  3. Cuvântul original grecesc (holókauston) este o traducere a termenului ebraic olah, care înseamnă „ardere de tot” și care denumește vechiul ritual iudaic de sacrificiu în care (bucăți de) animale sau plante erau arse pe altar pentru Iahve (Elohim) căruia, după Cartea Leviticului (a treia carte a Pentateuhului), îi era plăcut mirosul acestor jertfe.[2]

    Cuvântul holocaust era folosit din secolul al XVII-lea pentru a denumi moartea violentă a unui număr mare de oameni. Spre deosebire de cuvântul masacru, de origine latină („ucidere în masă de oameni de către alți oameni”), cuvântul holocaust se putea referi și la dezastre sau catastrofe. Winston Churchill, de exemplu, l-a folosit înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, iar alții îl folosesc pentru a descrie Genocidul armean din Primul Război Mondial.[3]

    Din anii 1950, utilizarea sa a fost restrânsă și este folosită astăzi doar cu referire la masacrarea evreilor de către naziști în ajunul și în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

    Cuvântul biblic șoa (שואה), cu sensul de „calamitate” a devenit termenul standard în ebraică pentru holocaust încă din anii 1940[4], în Ierusalim într-o carte numită Sho’at Yehudei Polin (Holocaustul evreilor din Polonia). În primăvara anului 1942, istoricul Ben Zion Dinur (Dinaburg) din Ierusalim a folosit termenul șoa pentru a descrie exterminarea evreilor din Europa, denumind aceasta o catastrofă care simboliza situația unică a evreilor[5][6]. Începând din anii 1950, termenul „holocaust” se referă, de regulă, la genocidul evreilor.[4]

    Termenul german oficial pentru exterminarea evreilor în perioada nazistă era Endlösung der Judenfrage („Soluția finală a problemei evreiești”). În germană, ca și în alte limbi, printre care engleza, termenul soluția finală este folosit ca alternativă la cel de holocaust. În România, Conducătorul Antonescu a folosit sintagma „curățirea terenului”[7].

    Utilizarea cuvântului în sens mai larg a atras obiecțiile multor organizații evreiești, în particular al celor înființate pentru comemorarea holocaustului evreilor. Organizațiile evreiești afirmă că acest cuvânt, în sensul său prezent, este folosit pentru a descrie exterminarea evreilor și că holocaustul evreilor a fost o crimă de o asemenea anvergură și atât de specifică, ca punct culminant al unei lungi istorii a antisemitismului european, încât nu ar trebui să fie subsumată într-o categorie generală cu alte crime comise de naziști.

    Și mai aprins disputată este extensia termenului pentru a descrie evenimente care nu au legătură cu Al Doilea Război Mondial. Un astfel de exemplu este folosirea sintagmei “holocaustul spaniol”, în lucrarea “Holocaustul Spaniol, Inchiziție și Exterminare în secolul XX” [8], de către istoricul englez Paul Preston (care este specialistul de frunte în materie de istoria Spaniei secolului XX[9][10]), pentru a desemna masacrele sălbatice care au avut loc în timpul războiului civil spaniol. Preston evaluează numărul victimelor căzute în confruntările declanșate după ce militarii naționaliști rebeli s-au ridicat contra guvernului republican democratic ales în 1936, la 200 000[11]. La această cifră, istoricul mai adaugă încă 170 000, care sunt victimele masacrelor naționaliștilor de dreapta, plus încă 50 000 masacrați în ariile aflate sub controlul republicanilor. Se mai pot adăuga încă 114 000 de victime ale dictaturii lui Franco[12], care a urmat războiului civil. Termenul este folosit și de armeni pentru a descrie genocidul armenilor din Primul Război Mondial. Termenii holocaustul ruandez și holocaustul cambodgian sunt utilizați cu referire la genocidul din Ruanda din 1994 și, respectiv, la masacrele în masă organizate de regimul khmerilor roșii din Cambodgia, iar holocaustul african descrie comerțul de sclavi și colonizarea Africii, supranumite Maafa.

  4. Nu a avut cuvintele la el sa argumenteze, sa se apere.Nu cred ca a vrut sa jigneasca pe cineva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger