AcasăNewsCaracatita tiganeasca din Tandarei a bagat-o pe Maneca (Galerie foto)

Caracatita tiganeasca din Tandarei a bagat-o pe Maneca (Galerie foto)

Caracatita tiganeasca din Tandarei a bagat-o pe ManecaDumitru Telus, capul retelei din Tandarei anihilata in Marea Britanie

O retea de tigani escroci profesionisti, care a obtinut castiguri fabuloase din ajutoarele sociale, a fost arestata marti si condamnata. Banda, originara din Romania, suspectata si de implicarea in traficul cu copii, este acuzata ca a obtinut fraudulos peste 850.000 de lire sterline (un milion de euro), prin atacuri „flagrante si persistente” asupra sistemului de asistenta sociala britanic.

Caracatita tiganeasca din Tandarei a bagat-o pe Maneca
Dumitru Telus, capul retelei din Tandarei anihilata in Marea Britanie

Unii membri ai caracatitei aveau baza in Marea Britanie, in vreme ce altii faceau zboruri regulate din Romania pentru a incasa ajutoare sociale de tot felul, inclusiv pentru locuit, scrie Daily Mail.

Ei foloseau documente de imigranti si de angajare false pentru a obtine asa-numitele numere National Insurance care le permiteau sa ceara ajutoare sociale. Membrii retelei foloseau mai multe identitati pentru o singura persoana, ba chiar inventau existenta a numerosi copii, folosind fotografii ale unor minori care, bineinteles, erau ajutati de statul britanic.

Judecatorul care a dictat condamnarea a subliniat posibilitatea ca „acesti minori sa fie victime ale traficului de copii; ei nu sunt ai vostri”, in ciuda faptului ca tiganii inculpati au negat vehement.

Clanul era originar din Tandarei, o baza notorie, scrie Daily Mail, pentru retelele de crima organizata ale caror tentacule ajung pana in vestul Europei.

In actul de condamnare a bandei, judecatorul Gregory Stone de la Tribunalul Coroanei din Soutwark, a afirmat ca reteaua din Tandarei se face vinovata de frauda „pe scara larga” si „profesionist planuita”.

Cei noua membri ai caracatitei aveau resedinte in Nottingham, Birmingham si Liverpool, dar si in Romania.

Capul retelei, Telus Dumitru, de 36 de ani, a fost condamnat la patru ani si opt luni de inchisoare. Sotia sa, Ramona, 33 de ani, a fost condamnata la doi ani. Sora ei, Claudia Radu,  de 35 de ani, care a fost arestata pe aeroportul Stansted, unde aterizase sa ridice ultimele incasari, a fost condamnata la sase luni.

Tatal lor, Ion Stoica, in varsta de 56 de ani, care a pretins in mod repetat ajutoare sociale britanice, desi traia majoritatea timpului in Romania, a fost condamnat la sase luni inchisoare. Cumnatul Claudiei, Adrian Radu, de 33 de ani, a fost inchis pentru 12 luni.

Marian Gheorghe, de 34 de ani, a fost condamnat la doi ani si patru luni,  Dorina Teluș, 38 de ani, a primit o condamnare de un an si opt luni, iar Ion Lincan, 35 de ani, a primit o condamnare de patru saptamani inchisoare.

Impreuna cu tiganii romani a mai fost condamnat si Abdel Lemsatef, un patron in constructii,  care a recunoscut ca ii furniza lui Telus adeverinte false de angajare, ceea ce permitea clanului sa obtina numere de National Insurance si sa pretinda ajutoare de la stat. Lemsatef a fost condamnat la noua luni de inchisoare.

Romania a intrat in Uniunea Europeana in 2007, ceea ce inseamna ca cetatenii ei pot calatori liber ca turisti, dar, subliniaza Daily Mail, exista o serie de restrictii privind slujbele pe care le pot primi si ajutoarele pe care le pot pretinde.

[nggallery id=3]

author avatar
Adrian Patrusca
1.076 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger