AcasăNewsCapturi record de cocaina in Spania si China

Capturi record de cocaina in Spania si China

Spania: 8,7 tone

Ministerul spaniol de Interne a anuntat ieri ca a confiscat 8,7 tone de cocaina de provenienta Columbia, prezentata drept cea mai mare captura din istoria narcotraficului din Spania.

Spania 87 tone

Drogurile au fost descoperite zilele trecute in portul Algesiras (sudul tarii), cel putin cinci persoane fiind arestate in cadrul operatiunii, in Spania si Franta. Cocaina era repartizata in peste o mie de cutii de banane iar anumite pachete de cocaina erau etichetate ”IPhone”.

China 13 tone

Portul Algesiras este al cincilea din Europa in termeni de cantitate de marfa iar Spania este principalul punct de intrare al drogurilor in Europa, datorita proximitatii sale cu Africa de Nord (regiune producatoare de canabis) si legaturilor cu America de Sud (de unde provine cocaina). La randul ei, China a anuntat confiscarea a 1,3 tone de cocaina de provenienta America de Sud, cea mai mare captura de acest fel facuta la scara nationala. Zece suspecti in acest caz au fost arestati de politia din Shenzen (sud) , majoritatea originari din Hong-Kong, au anuntat ieri autoritatile din provincia Guangdong. Nu a fost identificata tara de provenienta a cocainei care a fost debarcata intr-un port al provinciei respective. Potrivit agentiei de presa China Noua, drogurile au o valoare pe piata de aproximativ un miliard de yuani (130 milioane de euro). Potrivit unui raport guvernamental din 2017, China numara 2,5 milioane de consumatori de droguri, majoritatea consumand droguri sintetice si opiacee si doar 1,4% cocaina si canabis.

author avatar
Tudor Borcea
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger