AcasăNewsCapitala va fi sub COD PORTOCALIU de ninsori (HARTA)

Capitala va fi sub COD PORTOCALIU de ninsori (HARTA)

A nins deja, in ultimele ore, in Bucuresti si, din cate transmit miercuri la amiaza meteorologii, sunt mari sanse sa mai apara astfel de precipitatii specifice sezonului de iarna – indeosebi  in cursul zilei de joi, chiar daca suntem pe final de martie.

Situatia care se anunta in Capitala, din punct de vedere al vremii, nu pare tocmai una usoara, de vreme ce specialistii au inclus Bucurestiul sub umbrela unui COD PORTOCALIU de ninsori, impreuna cu 14 judete, majoritatea din sud.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, incepand de joi, 22 martie, ora 23 si pana vineri, 23 martie ora 15, „in sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50…60 km/h si temporar 65…70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii”.

O alta avertizare meteo, de aceasta data una tip COD GALBEN, vizeaza judetul Constanta si alte cateva judete din vestul, centrul si estul tarii. Specialistii anunta ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, dar si o vreme deosebit de rece, in intervalul 22 martie, ora 15 – 23 martie, ora 20, in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura. Unde „ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu 45…55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata”. De asemenea, meteorologii spun ca in sudul si in estul Dobrogei vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

sursa foto: ANM

author avatar
Cristina Stefan
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger