AcasăNewsCapitala si mai multe judete, sub COD GALBEN de ninsori si vant...

Capitala si mai multe judete, sub COD GALBEN de ninsori si vant pana miercuri seara

Vesti deloc bune despre vremea din perioada urmatoare. Pe langa faptul ca se anunta precipitatii specifice iernii, meteorologii spun ca vremea va fi foarte rece pana la finalul saptamanii.

In prima faza, e de mentionat faptul ca Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii o atentionare COD GALBEN, valabil in intervalul 28 noiembrie, ora 02 – 28 noiembrie, ora 20, restimp in care in sudul si sud-estul tarii – deci inclusiv in Bucuresti – sunt anuntate ninsori „in general moderate cantitativ si se va depune strat de zapada, local consistent”. Specialistii se asteapta ca, pe arii restranse, in special miercuri dimineata, „cu precadere in regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheata”.

Harta judetelor aflate sub COD GALBEN (foto: ANM)

Totodata, e bine sa aveti in vedere faptul ca meteorologii transmit ca si vantul isi va face simtita din plin prezenta. Sunt anuntate „intensificari cu viteze de 40…50 km/h, iar in estul, centrul, sudul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei rafalele vor atinge in general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii sub 100 m”.

Temperaturi negative in mare parte din tara

Dupa ce va expira acest COD GALBEN, va intra in vigoare o informare meteo, ce cuprinde intervalul 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie, ora 10. Concret, meteorologii spun ca in perioada in cauza in sud-estul tarii vantul va sufla cu 45-55 km/h, temporar cu aproximativ 60 km/h, „spulberand zapada depusa, mai ales in cursul noptii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie)”.

Totodata, ANM anunta ca „vremea va deveni deosebit de rece in toata tara”, cu temperaturi negative in majoritatea zonelor, si nopti geroase – cu termometrele indicand sub -10 grade in special in nordul, nord-estul si centrul Romaniei.

299 afisari

1 COMENTARIU

  1. Remarcați și faptul că de la deszăpezire se întorc mai puțin bani la buget decât se cheltuiesc, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger