AcasăNewsCapitala. Incendiu puternic la un camin de batrani: un om a murit,...

Capitala. Incendiu puternic la un camin de batrani: un om a murit, alti 19 -la spital

A fost o adevarata desfasurare de forte, sambata dimineata, pe o strada din sectorul 3 al Capitalei, ca urmare a declansarii unui incendiu in cladirea ce adapostea un camin pentru persoane varstnice.

Din pacate, un om aflat in incinta cu patru etaje a fost gasit decedat – fiind vorba despre o persoana aflata in ingrijire, la caminul respectiv. Alti 19 batrani – din randul celor 32 de persoane evacuate in total, dupa declansarea alertei de pericol – au fost dusi cu ambulantele la spitalele Floreasca, Sfantul Ioan, Bagdasar, Universitar, Pantelimon, dar si la Spitalul Judetean Ilfov, din cate s-a anuntat din directia IGSU, pentru investigatii, neavand arsuri, insa fiind posibil sa fi fost expuse la fum.

Trebuie spus ca interventia a fost una foarte dificila pentru pompieri, avand in vedere ca flacarile au fost violente si s-au extins la mansarda unei cladiri invecinate, dar si la un service aflat in spatele imobilului ce gazduieste caminul de batrani. In incinta ultim mentionata se aflau cauciucuri, care au ars – si au degajat o cantitate semnificativa de fum.

Pe durata interventiei- rastimp in care pompierii s-au vazut nevoiti sa se alimenteze cu apa din Dambovita, avand in vedere faptul ca in zona nu erau suficienti hidranti – locuitorilor din zona li s-a recomandat, dinspre ISU, sa nu deschida usile si ferestrele, cat sa nu se expuna la fumul degajat de incendiu.

Inca nu se cunosc cauzele care au dus la declansarea valvataii.

sursa foto: Facebook/IGSU

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger