AcasăNewsCapitala Africii de Sud ramane fara apa

Capitala Africii de Sud ramane fara apa

Cape Town este pe cale sa devina primul oras dintr-o tara dezvoltata care va ramane fara apa curenta. Ziua ”Zero” este fixata pentru 16 aprilie.

Cu riscuri majore asupra sanatatii publice Cape Town devine prima metropola afectata de schimbarile climatice

Daca seceta se va mentine, la jumatatea lunii aprilie 4 milioane de locuitori vor sta la cozi pentru a-si procura apa, care va fi rationalizata. De la inceputul anului, autoritatile din Cape Town i-au ”incurajatat” pe rezidenti sa limiteze consumul zilnic de apa la 87 de litri si, incepand cu luna aceasta, la 50 de litri. Spre comparatie, un american  foloseste in medie 300 litri de apa zilnic iar un britanic 150. Insa specialistii nu se asteapta la un miracol meteo in Cape Town astfel ca nivelul apelor freatice sa creasca. Una din cauzele penuriei de apa este seceta severa care a afectat regiunea de mai bine de trei ani, incetinind reinnoirea apelor freatice. O alta cauza este dezvoltarea urbana accelerata care a condus la secatuirea apelor freatice intr-un ritm mai rapid decat regenerarea lor. Cel mai sumbru scenariu este ca in Ziua Zero alimentarea cu apa va fi oprita in toate locuintele (birouri, centre comerciale etc) cu exceptia spitalelor. Iar 4 milioane de persoane vor cauta 25 de litri de apa pe zi intr-unul din cele 200 de centre de distributie ale statului, norma minima calculata de municipalitate pentru igiena si sanatate. Cape Town este alimentat cu apa de sase baraje. Incepand cu data de 25 ianuarie 2018, trei au fost pe jumatate pline si doua au fost umplute  la o capacitate mai mica de 20%.

author avatar
Tudor Borcea
94 afisari

1 COMENTARIU

  1. Este o minciuna lipsa de apa! Cineva stocheaza apa ca sa o transforme in energie cand n-o mai fi petrol !
    Pe de o parte se spune ca nivelul oceanelor creste(deci se poate desaliniza apa din oceane) si pe de alta parte se vorbeste de desertificare! E o mare facatura!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger