Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Capii Bisericilor Ortodoxe, invitati la sfintirea Catedralei Neamului

Capii Bisericilor Ortodoxe, invitati la sfintirea Catedralei Neamului

Autor:

Catedrala Mantuirii Neamului va fi sfintita pe 25 noiembrie, la evenimentul care se suprapune cu anul Centenarului vor participa Patriarhul Kirill, de la Moscova, Patriarhul Bartolomeu, de la Constantinopol, impreuna cu toti conducatorii Bisericilor Ortodoxe din Europa.

 

catedrala 720x480 Capii Bisericilor Ortodoxe, invitati la sfintirea Catedralei Neamului

BOR: “A dezgropa scheletul sofismului «vrem spitale, nu catedrale» este dezonorant.

Pentru uriasa cladire, Primaria Capitalei a donat, anul trecut, 19,5 milioane de lei, iar Guvernul, 20 de milioane lei. Pana acum au fost cheltuiti 80 de milioane de euro, insa pana la data sfintirii se vor mai cheltui peste 10 milioane de euro pentru diverse lucrari. Catedrala este terminata in proportie de 80%, dar proiectul nu va fi finalizat in 2024, dupa cum a estimat Patriarhia, din cauza lipsei unei finantari regulate.  Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, le raspunde si celor care sunt nemultumiti fata de banii pe care catedrala ii primeste de la buget: “A dezgropa scheletul acestui sofism «vrem spitale, nu catedrale» este, de asemenea, dezonorant pentru ca nu din cauza ridicarii unui monument precum Catedrala Nationala nu se construiesc scoli, spitale sau autostrazi. A inculpa BOR ca nu se construieste o infrastructura in Romania este jenant si ridicol. Ne-ar face un serviciu tuturor acesti entuziasti ai militantismului civic daca s-ar apleca cu multa buna vointa asupra surselor reale, nu imaginabile, ale risipirii banului public din Romania. Sursa principala a acestei risipe si acestei disfunctiona litati o constituie coruptia cu majuscula”, a mai spus Banescu, vizand „initiativa nefericita a unei factiuni din partidul numit USR, pentru ca nu toti membrii USR sunt impotriva finalizarii unui proiect.


1 Comentariu la Capii Bisericilor Ortodoxe, invitati la sfintirea Catedralei Neamului

  1. TUDOR

    Dle Bogdan Borcea vă rog să utilizați expresia Patriarhul Kirill al Moscovei , Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului , ș.a.m.d. în locul celei din text , care este potrivită pentru maneliști : Adi de la Craiova , etc.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!