AcasăNewsCapii binomului, buni de plata

Capii binomului, buni de plata

Kovesi si Maior incep sa fie trasi la raspundere pentru dosarele fabricate. Speram sa fie din buzunarul lor

Vin vremuri grele pentru semnatarii protocoalelor secrete din Justitie. Valul de cazuri in care judecatorii au dat sentinte de achitare incepe sa schimbe balanta celor tarati pe ”culoarele din campul tactic”. Un  precedent a fost deja creat. Astfel,  Laura Kovesi, George Maior, PICCJ si SRI au fost dati in judecata pentru semnarea odiosului Protocol din 2009. Fostul sef al Garzii Financiare Teleorman, Aurel Puiu, le cere lui Kovesi si lui Maior 2 milioane de euro daune morale pentru cei 4 ani de hartuire. Acuzatia cea mai grava a fost ca ” DNA a actionat in scopul crearii si punerii in miscare a unui cadru nelegal” . Actiunea in constatare a fost depusa si inregistrata la finalul lunii septembrie 2018, la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti.

 

Kovesi si Maior incep sa fie trasi la raspundere pentru dosarele fabricate Speram sa fie din buzunarul lor

Actiunea comisarului sef al Garzii Financiare Teleorman  de a da in judecata  SRI, PICCJ, dar si pe Laura Codruta Kovesi si pe George Maior  a fost un act de curaj care a creat deja un precedent in acest sens. Aurel Puiu le cere  semnatarilor actului secret din Justitie, adica  cei care au facut posibila aplicare pentru ani de zile a unui protocol, cu incalcarea drepturilor fundamentale ale celor vizati de anchete,  sume uriase drept despagubiri morale si materiale, 2 milioane de euro. Decizia de actiona ”binomul” in judecata vine  dupa ce instanta suprema l-a achitat pe seful Garzii Financiare, in aprilie 2016, pentru presupusele infractiuni de abuz in serviciu impotriva intereselor publice, in forma calificata, in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA in 17 iunie 2013.

Interceprat, filat, hartuit,”calcat” cu mascatii, achitat

Astfel, cum a precizat si in actiunea de chemare in judecata a lui Kovesi si Maior, fata de comisarul sef al Garzii Financiare din Teleorman, repus pe functie dupa ce a fost achitat, au fost dispuse, in baza protocolului, masuri speciale care contravin chiar legilor in vigoare. La fel ca alte sute de mii de romani, Aurel Puiu a fost, din 2011, interceptat si filat pentru presupusele infractiuni de abuz in serviciu in baza unor mandate pe siguranta nationala. Pesemne, pentru SRI si DNA abuzul in serviciu se incadra la “infractiuni ce ar fi avut legatura cu siguranta nationala”. De altfel, si ridicarea sa a fost spectaculoasa, caci probabil in baza aceluiasi protocol odios de cooperare, in 20 noiembrie 2012, procurorii DNA, impreuna cu mascatii, au descins in sediul Garzii, vizati fiind comisarul sef Aurel Puiu si alti doi comisari superiori, respectiv Marin Pana si Cantemier Constantin Tanasescu, dar si avocatul Liviu Ardeiasu din Baroul Teleorman, noteaza si site-ul luju. Asa cum arata in actiunea sa, Aurel Puiu reclama ca protocolul a fost incheiat in scopul extinderii nelegale a competentelor SRI dar si a PICCJ, efectul protocolului fiind acela al aparitiei unei super-structuri care a facut posibila inculparea a sute de mii de romani in baza unor probe si documente de multe ori nepublice, ori obtinute nelegal.  Omul  mai arata ca prin dosarul instrumentat de DNA si SRI care s-a finalizat cu achitare i-a fost afectata „demnitatea, viata familiala, sociala si profesionala, prin faptele de abuz de drept” comise de semnatarii protocolului.

author avatar
Ramona Feraru
1.153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger