AcasăNewsCape Town ramane fara apa la robinet

Cape Town ramane fara apa la robinet

Apa RAŢIONALIZATĂ în România. Peste 600 de localităţi, afectate!

Grava criza de apa pe care o traverseaza cel de-al doilea mare oras al Africii de Sud (3,7 milioane de locuitori) va atinge punctul critic in 19 august.

Seceta prelungita din ultimii ani si folosirea apei in irigatii masive vor conduce la rationalizari drastice

Cape Town dispune de sase baraje pentru a stoca apa raurilor care izvorasc din muntii din Cape Fold, avand o capacitate de stocare de 900 milioane de metri cubi. Problema este ca o seceta prelungita, care a inceput in 2015, nu a permis reconstituirea rezervelor de apa in cursul iernilor din 2015, 2016 si 2017. Iarna aceasta, precoce si ploioasa in Africa de Sud, a permis evitarea unei intreruperi generale a apei. O criza care are origini climatice la care se adauga o puternica crestere a populatiei urbane (de 80% intre 1995 si 2018) dar si o impartire a apei intre orase si agricultura: irigarea celor peste 15.000 de hectare de vii si livezi aflate in jurul Cape Town. Municipalitatea, care de mult a pus in practica o politica activa de reducere a consumului de apa, a planificat o serie de modalitati de aprovizionare a populatiei vara aceasta, intre care 200 de locatii de distribuire a apei unde locuitorii din Cape Town pot lua doar 25 de litri de apa pe zi, sub supravegherea armatei si politiei. Asteptand eventuale ploi salvatoare, autoritatile din Cape Town incearca sa pastreze cat mai mult stocurile disponibile si sa reduca drastic consumul in randurile populatiei la un obiectiv fixat la 50 de litri pe zi. Dar Cape Town nu este un exemplu izolat. La ora actuala, São Paulo, Bangalore, Beijing, Cairo,  Jakarta, Moscova, Istanbul, Mexico, Londra, Tokyo si Miami sunt tot atatea orase care intampina probleme recurente privind alimentatia cu apa.

author avatar
Tudor Borcea
245 afisari

2 COMENTARII

  1. O tara plina de meri trebuie sa dau 5 lei chilu la lidel in loc ca Daia cu oaia sa faca un program apa pt Africa sa duca vitelu cateva petroliere de apa cu care sa aducem banane moca cu care sa suplinesti deficitul la mere autohtone berbecu. Ce nu e apa .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger