AcasăNewsCannes, la picioarele lui Alain Delon

Cannes, la picioarele lui Alain Delon

Omagiu pentru un monstru sacru al cinematografiei

Delon a primit un trofeu Palme d’Or onorific pentru intreaga cariera la Festivalul de la Cannes,  in pofida numeroaselor controverse legate de viata sa privata si de opiniile sale, celebrul actor francez a fost intampinat cu ropote de aplauze inca de cand a pasit pe covorul rosu, urcand treptele Grand Thèatre Lumiére pe muzica lui Enio Morricone creata pentru „Clanul sicilienilor”.

Omagiu pentru un monstru sacru al cinematografiei

„De multa vreme nu am mai plans atat de mult”, a marturisit starul de 83 de ani atunci cand a primit premiul din mainile fiicei lui, Anouchka Delon, in uralele publicului, din care au facut parte si ministrul francez al Culturii, Franck Riester, presedintele Festivalului de la Cannes, Pierre Lescure, si delegatul general al evenimentului, Thierry Fremaux. „Aceasta seara seamana putin cu un omagiu postum, realizat insa in timpul vietii mele. Voi pleca, dar nu voi pleca fara sa va multumesc. Daca sunt un star, si pentru asta vreau sa va multumesc, atunci publicului trebuie sa-i multumesc si nimanui altcuiva. (…)

Nimeni nu este obligat sa fie de acord cu mine. Insa exista un lucru pe lumea aceasta de care sunt sigur, de care sunt mandru, iar acel lucru este cariera mea. Acest Palme d’Or mi-a fost oferit pentru cariera mea si pentru nimic altceva si de aceea ma simt atat de mandru”, a marturisit Alain Delon, care, vizibil emotionat, a adaugat ca se gandeste la  cele doua femei din viata lui, actritele Mireille Darc si Romy Schneider. Purtand la reverul hainei o insigna cu o reproducere a copertei revistei Paris Match in care se anunta nasterea fiicei sale, starul francez a salutat indelung publicul si a semnat mai multe autografe.

author avatar
Andrei Coman
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger