AcasăNewsCannes 2017: Filmul “The Square” a luat Palme d'Or

Cannes 2017: Filmul “The Square” a luat Palme d’Or

Filmul “The Square” al suedezului Ruben Östlund, a castigat, ieri seara, trofeul Palme d’Or la cea de-a 70-a editie a Festivalului de la Cannes.

Ruben Östlund nu este altcineva decat realizatorul filmului “Snow Therapy” care a luat Premiului Juriului, in 2014, la sectiunea “Un certain regard”. El s-a aflat acum pentru prima oara in competitia oficiala. “The Square” este descris ca fiind o privire critica asupra ipocriziilor noastre si un semn de intrebare despre asa-numita „convietuire” a societatilor noastre.

“120 battements par minute”, Marele premiu al festivalului

Filmul francez “120 battements” al regizorului Robin Campillo, o fresca a anilor SIDA la Paris, a primit Marele premiu. „A fost o aventura colectiva (…) Nu suntem atat de mari, frumosi si puternici decat toti impreuna”, a spus regizorul la primirea premiului. Putin nostalgic si oarecum documentar, filmul prezinta povestea unui militantism desfasurat cu mult inainte de retelele de socializare avand in centrul sau tulburatoarea poveste de dragoste dintre Sean, infectat cu SIDA si partenerul sau care nu este bolnav, Nathan.

Diane Kruger, cea mai buna actrita

Diane Kruger cea mai bună actriţă

Actrita germana Diane Kruger a primit premiul pentru cea mai buna interpretare feminina pentru rolul sau in filmul ‘”In The Fade”, al regizorului Fatih Akin. Fost top model, exilata la Hollywood si obisnuita cu superproductiile, Kruger joaca rolul unei mame care se razbuna pentru moartea sotului sau de origine turca si a fiului sau intr-un atentat comis de o grupare neo-nazista. “In The Fade” i-a oferit primul sau rol intr-o productie germana, cu un cineast german de origine turca la carma filmului pe care il apreciaza in mod deosebit si alaturi de care si-a dorit de mult sa lucreze.

Rusul Andrei Zviaguintsev, la al treilea premiu

Regizorul rus Andrei Zviaguintsev, in varsta de 53 de ani, a primit premiul Juriului la cea de-a 70-a editii a Festivalului de la Cannes pentru filmul sau “Loveless” (‘Faute d’Amour’), care face portretul unei societati ruse brutale si dezumanizate. Zviaguintsev, care a primit cel de-al treilea sau premiu la Cannes, prezinta povestea unui cuplu moscovit care se desparte dupa disparitia fiului lor, incercand fiecare sa-si refaca viata.

author avatar
Catalin Dumitrescu
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger