AcasăNewsCand vine iarna in acest an! Va ninge mai curand decat va...

Cand vine iarna in acest an! Va ninge mai curand decat va asteptati!

Daca va era dor de zapada si va intrebati cand se instaleaza iarna nu doar la munte, ci si in judetele tarii si in Capitala, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie a facut, luni, o serie de precizari in acest sens. Concluzia? Va ninge mult mai rapid decat s-ar astepta multi!

Pe baza datelor de care dispun, meteorologii se asteapta ca primele ninsori sa cada in Romania inca de luna viitoare. In timp ce la munte ar putea sa vedem primii fulgi dupa data de 1, in restul teritoriului ar putea sa apara ninsorilor dupa 20 noiembrie. „Pe baza informatiilor de care dispunem, conditiile de instalare a iernii in Romania pot fi indeplinite dupa data de 20 noiembrie. Ca sa vorbim de instalarea iernii, trebuie sa avem temperaturi in jurul valorii de zero grade, usor pozitive ziua si negative noaptea. (…) Acest lucru se va intampla dupa data de 20 noiembrie, nu spun ca ninge pe 20 noiembrie, spun ca dupa aceasta data precipitatiile pot fi sub forma de zapada. A doua observatie pe care o fac este ca  data de 1 noiembrie nu excludem posibilitatea unui episod de ninsoare la munte. Deci nu vorbim de instalarea iernii in toata tara, dar la munte este posibil (…) sa vina precipitatii sub forma de zapada”, a precizat Ion Sandu, directorul ANM, in cadrul unei videoconferinte la sediul Ministerului de Interne.

Cat despre temperaturi, acestea vor fi destul de ridicate, pana la inceputul lunii noiembrie, de aproximativ 15-16 grade, pana la 18 grade Celsius. In decembrie va fi mai frig, insa primele doua luni ale anului urmator vin cu temperaturi obisnuite pentru ianuarie si februarie.

Sursa foto: ziarelive.ro

1.428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger