AcasăNewsCand UE ne vrea prosti

Cand UE ne vrea prosti

Manfred Weber ne invata de Codul de procedura penala de langa lege

Au mai fost momente cand Uniunea Europeana si-a aratat fatarnicia sau s-a amestecat grosolan in bucataria noastra, dar reactiile ei de acum depasesc limitele diplomatiei. Inculparea Laurei Codruta Kovesi si punerea ei sub control judiciar au fost de natura sa reaprinda samanta de scandal. Reactii virulente apar unde nu te astepti, de ajungi sa te intrebi cine pe cine baga la inaintare. Monica Macovei, Siegfried Muresan, Cristian Preda, Ludovic Orban si alti romani plictisiti de Romania sunt cei care imping de la spate institutiile UE sa iasa la atac sau acestea ii folosesc pe post de berbece, cunoscandu-le apetenta pentru abandonarea intereselor nationale?

Manfred Weber ne invata de Codul de procedura penala de langa lege

Pe de alta parte, nici SUA nu dau semne de vindecare dupa cea mai toxica relatie pe care au avut-o cu Romania in timpul celor doua mandate ale democratului Barack Obama. Ambasadorul Hans Klemm a fost uitat la post, parca anume sa toarne gaz pe foc, periodic, sau sa ne tina cursuri rasuflate de democratie si statul de drept.

Vine Apocalipsa?

Cercetarea penala privind-o pe Laura Codruta Kovesi isi urmeaza traiectul normal. Inculparea ei pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu nu iese din tipicul anchetelor ce se efectueaza in asemenea situatii. Apoi, punerea ei sub control judiciar este o consecinta fireasca a fazei la care s-a ajuns cu cercetarile. Interdictiile impuse de controlul judiciar nu au cum sa reprezinte o sicanare, nu sunt abuzuri ale procurorului de caz, sunt masuri prevazute de lege, ca si masura arestarii, la care cred ca se va ajunge nu peste multa vreme. Poate pana la Paste, spun unele surse. Poate un pic mai tarziu, nu cu mult, spun altele, dar, important de retinut, niciuna dintre parti nu o exclude.

Ce ar trebui sa faca Adina Florea procurorul de caz Sa tremure

Problema este insa alta. Daca masura controlului judiciar a fost de natura sa starneasca reactii atat de dure in randul celor care au vazut si inca mai vad in ea „Zeita anticoruptiei”, ce se va intampla daca Laura Codruta Kovesi va fi arestata? Vine Apocalipsa peste Romania?

Planurile date peste cap

Manfred Weber, liderul Partidului Popular European din Parlamentul European, a reactionat cel mai virulent dupa masura luata de procurorul de caz, Adina Florea, in dosarul care o priveste pe Kovesi. „Procedurile sunt inacceptabile si fara precedent”, a batut el din picior spre Romania. Altul care ne invata cum sa tinem furculita in mana. Altul care ne preda Codul de procedura penala in varianta convenabila Uniunii Europene. Procedurile sunt inacceptabile? Aoleu! De cand?

Codruta Kovesi la cativa pasi de un final previzibil

De ce? Pentru ca toata mizeria asta da bine in campania lui pentru ocuparea postului de presedinte al Comisiei Europene? De ce nu sunt de acceptat? Pentru ca dau peste cap toate subteranele scarboase ale unor aranjamente politice care imping Romania si mai la margine? Pentru ca popularii europeni isi vad naruite planurile de a o unge pe Kovesi in functia de procuror-sef al Parchetului European, ca sa poata controla si subjuga financiar intreaga Uniune?

Valorile de tinichea ale UE

Atitudinea lui Manfred Weber depaseste cadrul bunelor maniere si al bunelor practici. Cetateanul acesta disperat dupa putere bate cu pumnul cu in masa ca sa oprim ancheta. Uite ce usor se da de gol ca intrevede si el ca finalul povestii cu Laura Codruta Kovesi se poate derula, vreme de multi ani, intr-o celula sordida, alaturi de alte  doamne care au suferit de mania puterii pe cand erau in libertate. Pozitia adoptata de Weber, dincolo de totalitarismul prost mascat, scoate la iveala si o ignoranta totala in materie de legislatie. Cum ar suna solutia „Ancheta oprita pentru ca asa a vrut Manfred Weber”? Asta sa fie viitorul unei Uniuni Europene pline de valori de tinichea?

Baga-ti mintile in cap!

Este foarte ciudat cum Uniunea Europeana, cu sau fara un Manfred Weber in loja scandalagiilor, a uitat sa atace la baioneta si cand fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, era pe lista „most wanted” a DNA Ploiesti, patronata de Kovesi. A uitat sa protesteze cand cei acuzati mureau in timpul proceselor, ca apoi sa se constate ca sunt, de fapt, nevinovati. A uitat sa vocifereze ca sunt proceduri inacceptabile cand Codruta Kovesi oferea, prin procurorii ei, cele mai scarboase spectacole cu invinuiti plimbati cu catusele la maini prin fata camerelor de luat vederi. A uitat sa faca scandal ca niciun procuror nu a raspuns, pana in prezent, pentru faptele lui, indiferent cate abuzuri a savarsit. Uniunii ii place teribil de mult sa ne ia de prosti. Asta, ca sa ne poata manipula in continuare. Incep sa cred ca e convinsa de prostia noastra, din moment ce ne joaca in bombeuri dupa cum vrea, iar noi nu avem reactii. N-am auzit, pana acum, vreun politician mai de soi care sa-i spuna lui Manfred Weber „bai, derbedeule, baga-ti mintile in cap, ca in Romania doar romanii fac legile si anchetele nu se opresc cand vrei tu”. Ma rog, in termeni diplomatici, pe care acum nu simt nevoia sa-i folosesc.

author avatar
Valentin Boeru
2.829 afisari

16 COMENTARII

  1. Manfred Weber e ONGist Soros- open society si friend of europe.Asa ca ce spune el nu are nici o relevanta/valoare ! E un fel de #rezist din Germania.Vrea ca bavaria sa finanteze Universitatea lui Soros inchisa in Ungaria de Victor Orban. Deci un ZERO barat !

    • Astazi se implinesc 78 de ani de cand a fost scrisa una dintre cele mai sangeroase pagini din istoria romanilor , un Katyn romanesc : masacrul de la Poiana Varnita , unde sute de romani de pe Valea Siretului au fost secerati de mitralierele sovieticilor , unii romani ingropati de vii in gropi comune . U.E ne vrea atat de prosti incat nu suntem in stare sa aducem un omagiu si sa le cinstim memoria ? Ha , dam pe-afara de patrioti si deschidem umbrela sa creada lumrea ca ploua , fara sa suflam un cuvintel ? Tot U.E si SUA sunt de vina si va interzic sa respectati si sa cinstiti cum se cuvine memoria unor bieti romani masacrati nevinovati ?

  2. Malformed asta este format din acelasi aluat cu Mutalakul si ne cred asa de usor de manipulat incat ei tot incearca si daca reusesc sa ne prosteasca vor fi amandoi fericiti.Depinde de noi daca o sa cadem in plasa(ele)manipularii desantate a hashishtagistilor jointventuristi,important este sa avem acasa toti neuronii valizi si sanatosi oentru a respinge ordinele si amenintarile stapanilor Coloniei.Sper ca pe 26 mai alianta asta a ppe,care se poate traduce si in partidul ce ne crede prostii europei,sa piarda alegerile ca de prea multi ani a facut UE o varza de bruxelles.

  3. Care-ar fi concluzia ” boereasca ” , ce putem desprinde din ” pretioasele ” indicatii strecurate deloc subtil si la vedere ? Ca ”nenorocitele” de U.E si SUA sunt entitatile malefice care nu ne permit sa furam in voie si sa permitem hotilor sa judece magistratii in tarisoara noastra draga , ba , pe deasupra , nu ne permit sa halim haiduceste omleta proaspata cu mana , asa cum ne-au invatat stramosii , obligandu-ne sa folosim furculita . Ca ingredient picant , il amestecam in ciorbaraia mioritica si pe Tony Blair, uitand sa mentionam ca era un ” fost ” aflat la butoane , lipsit de imunitate , care ” lobagea ” pe carca proprie , in nume personal , fara a angaja , implica si avea suportul unor institutii oficiale ( gen primarul Giulliani ) . De unde nu e , nici Dumnezeu nu cere , sunt jurnalisti care , din varii motive interpreteaza intentionat fals prin publicatii obscure partitura care le-a fost comandata , posibil sa vina timpul ca cineva sa-i taxeze cu varf si indesat p-astia de bat apa-n piua si campii cu : ” Bai , derbedeule , baga-ti mintile in cap si vezi-ti lungul nasului .” Cu siguranta , ziua aceea o sa vina cat de curand si in termeni lipsiti de orice bruma de diplomatie !

  4. Băi, ” joaca din bombeuri ”, Kovesi e o impostoare, la fel ca Johannis, cu care se ține de mână. Niște profitori. Dacă au abuzat de putere și se dovedește că merită numele de infractori, trebuie să plătească, nu? Care-i problema, de le iei tu apărarea?

  5. Anonymous deconspirat , pe tine de ce te …fbantuie grija si te bagi ca musca in dosul iepii ? S-a dat ora inainte la Tiraspol si mai ploua cu carnati zbarliti ? Veziti , ba , de itarii tai si pufoaica peticita , nu mai taia frunza la caini si latra la luna prin presa romaneasca ! Panimaesi , Kostov ?

  6. Toate nelamuririle , ce se intampla cu Romania in perioada actuala si ce urmaresc unii aflati efemer la varful puterii isi gasesc explicatiile in articolul publicat in Ziare.com , azi , 01-04-2019 , ora 07:48 : ” MAREA CORUPTIE ESTE NOUL COMUNISM . IN ROMANIA AVEM O CORUPTIE DE TIP RUSESC , NU OCCIDENTAL . INTERVIU CU IULIAN FOTA .”

    • Noul comunism va fi instalat numai daca se vor „instala”USR PLUS la guvernare ,cu PNL.Sa ne fereasca Dumnezeu!

  7. Daca UE vor sa puna una ca LCK procuror european va dati seama de valoarea celor ce conduc UE,cu asemenea specimene se va destrama cat de curand aceasta uniune europeana.In toata istoria noastra am fost sub papucul Europei,de ce ar fi acum altfel,iar prin sasul nostru brav(din pacate presedinte)si-au gasit un aliat perfect.Adina Florea este adevarata eroina a Romaniei,incet incet va starpi acest cuib de tradatori de tara,D-zeu sa o aiba in paza!

    • ”Anonymous” si ” un roman ” sunt unul si acelasi flasnetar zombist ce jeleste propaganda stalinista : Constantin Moldovean Tiraspol , fosila de pe facebook ce taie frunza la caini non-stop in publicatiile romanesti . Ba , lasa vrajeala si latratul la luna , lumea stie cine esti si nu da nici o ceapa degerata pe disperarea ta inutila ! Uita-te in oglinda la mecla ta de mankurt lesinat sa-si faca norma de postari pentru un pumn de copeici , prapaditule !

  8. MASACRUL DE LA FÂNTÂNĂ ALBA BASARABIA

    La începutul anului 1941, NKVD a lansat zvonuri potrivit cărora sovieticii ar fi permis trecerea graniței în România. Drept urmare, la 1 aprilie, 1941 un grup mare de oameni din mai multe sate de pe valea Siretului (Pătrăuții-de-Sus, Pătrăuții-de-Jos, Cupca, Corcești, Suceveni), purtând în față un steag alb și însemne religioase (icoane, prapuri și cruci din cetină), a format o coloană pașnică de peste 3.000 de persoane, și s-a îndreptat spre noua graniță sovieto-română. În poiana Varnița, la circa 3 km de granița română, grănicerii sovietici i-au somat să se oprească.[3] După ce coloana a ignorat somația, sovieticii au tras în plin[3] cu mitraliere, încontinuu, secerându-i. Supraviețuitorii au fost urmăriți de cavaleriști și spintecați cu sabia.

    După masacru răniții au fost legați de cozile cailor și târâți până la 5 gropi comune săpate dinainte, unde au fost îngropați, unii fiind în viață încă: bătrâni, femei, copii, sugari – vii, morți sau muribunzi. Două zile și două nopți s-a mișcat pământul în acele gropi, până toți și-au dat duhul.

    Câțiva, „mai norocoși”, au fost arestați de NKVD din Hliboca (Adâncata) și, după torturi înfiorătoare, au fost duși în cimitirul evreiesc din acel orășel și aruncați de vii într-o groapă comună, peste care s-a turnat și s-a stins var.[4]

    O listă parțială a victimelor identificate ulterior[5]:

    Din comuna Carapciu: Vasile, Gheorghe și Cosma Opaiț, Gheorghe, Vasile și Cosma Tovarnițchi, Nicolae Corduban.
    Din satul Cupca: Ioan Belmega, Ioan Gaza, Mihai Țugui, Arcadie Plevan.
    Din satul Dimca (Trestiana): Petre Jianu a lui Ion, Vasile și Petre Cimbru, Nicolae Drevariuc.
    Din comuna Suceveni: Dragoș Bostan, Constantin Sucevean, Titiana Lipăștean, Gheorghe Sidoreac.
    Din comuna Iordănești: Nicolae Halac a lui Simion, Ion Halac a lui Dumitru, Dumitru Halac a lui Grigore, Dumitru Opaiț a lui Mihai, Constantin Molnar.
    Din comuna Pătrăuții de Jos: Zaharia Boiciu, Ana Feodoran a lui Simion, Gheorghe Feodoran a lui Gheorghe, Teodor Feodoran a lui Gheorghe, Maftei Gavriliuc, Ion Pătrăuceanu a lui Ilie, Ștefan Pavel a lui Petru, Rafila Pojoga.
    Din Pătrăuții de Sus: Constantin Ciucureanu, Arcadie Ursuleanu, Gheorghe Moțoc.
    DUMNEZEU SA-I IERTE SI SA-I PRIMEASCA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger