AcasăNewsCand se schimba ora si se trece la orarul de iarna 2012!

Cand se schimba ora si se trece la orarul de iarna 2012!

Ora 4 devine ora 3, in aceasta noapte de sambata spre duminica (foto: timnews.ro)

In noaptea de sambata spre duminica (27 spre 28 octombrie), Romania trece la ora oficiala de iarna. Asta inseamna ca ceasurile vor fi date inapoi cu o ora, iar ora 4.00 va deveni ora 3.00.

Ora 4 devine ora 3, in noaptea de sambata spre duminica (foto: timnews.ro)

Daca va intrebati cand trecem la ora de iarna, va ajutam spunandu-va ca modificarea va avea loc chiar in aceasta noapte. Asa ca e bine sa nu uitati sa tineti cont sa va dati ceasurile cu o ora inapoi, pentru ca, in ultima duminica a lunii octombrie 2012 se trece oficial la ora de iarna, ora Europei Orientale!

Asadar, in aceasta noapte, ora 4.00 devine ora 3.00, iar duminica, 28 octombrie, va fi ziua cea mai lunga din an, avand 25 de ore. Putem spune ca atunci cand se schimba ora, in aceasta toamna, uitam de vara si ne pregatim de iarna! O noua modificare a orei va avea loc in ultima duminica a lunii martie 2013, cand vom reveni la ora de vara.

Trecerea la ora de iarna nu afecteaza mersul trenurilor

O alta informatie utila celor care planuiesc sa calatoreasca folosind trenul, in acest ultim weekend al lunii octombrie, este ca CFR a anuntat ca trecerea la ora de iarna nu modifica orarul de parcurs al garniturilor. Doar circulatia a 82 de trenuri, din care 40 InterRegio, 40 Regio si doua InterCity, va fi afectata in noaptea cand se va trece la ora oficiala de iarna, informeaza CFR.

„In noaptea de 27/ 28 octombrie 2012, cand ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale”, au anuntat reprezentantii CFR.

Oficialii CFR au precizat, totodata, ca trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile stabilite conform parcursului, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora. In cazul garniturilor care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala, acestea isi vor continua mersul pana la destinatie.

Nu uitati, in aceasta noapte trecem la ora oficiala de iarna si trebuie sa dam ceasurile inapoi cu o ora!

10.564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger