AcasăNewsCand se schimba ora, semn ca trecem la ora de iarna 2013!

Cand se schimba ora, semn ca trecem la ora de iarna 2013!

La acest sfarsit de saptamana trecem la ora oficiala de iarna. Trebuie sa dam ceasurile inapoi cu o ora, ceea ce inseamna ca, in noaptea de sambata spre duminica (26 spre 27 octombrie), ora 4.00 va deveni ora 3.00.

Ora 4 devine ora 3, in noaptea de sambata spre duminica, 26 spre 27 octombrie 2013 (foto: b356.ro)

Asadar, aflati ca, odata cu trecerea la ora oficiala de iarna, modificare ce se produce, in aceasta toamna, in noaptea de 26 spre 27 octombrie 2013, tot ce aveti de facut, pentru a va asigura ca duminica ajungeti la timp la intalnirile planificate, este sa va potriviti ceasurile in asa fel incat sa tineti cont ca ora 4.00 va deveni ora 3.00.

Si cum in ultima duminica a lunii octombrie se trece oficial la ora de iarna, ora Europei Orientale, ne raliem tentintei si dam uitare, oficial, vara, in asteptarea primelor ninsori. Pana atunci ne bucuram ca duminica, 27 octombrie 2013, vom avea parte de cea mai lunga zi din acest an!

Si daca va intrebati cand urmeaza sa modificam din nou ceasurile, va spunem ca se va intampla in primavara, respectiv in ultima duminica a lunii martie. Cand se va trece la ora de vara!

Afecteaza trecerea la ora de iarna mersul trenurilor?

Pe langa faptul ca ar fi bine sa nu uite sa-si potriveasca ceasurile, inainte de a porni la drum, cei care au in plan sa calatoreasca in ultima noapte a lunii octombrie cu garniturile CFR sunt informati de catre reprezentantii Cailor Ferate Romane ca parcursul trenurilor nu va fi afectat de trecerea la ora de iarna, in 2013.

Cu precizarea ca trenurile de calatori vor pleca din gari dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 26 spre 27 octombrie, iar dupa momentul in care se produce trecerea la ora Europei Orientale, garniturile care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale.

Vor fi afectate de schimbarea de ora un numar de 65 de trenuri, din care 32 trenuri InterRegio, 31 trenuri Regio si 2 trenuri InterCity„, precizeaza reprezentatii CFR, prin intermediul unui comunicat.

16.921 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger