Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cand parlamentarii FAC lucruri trasnite!

Cand parlamentarii FAC lucruri trasnite!

Autor:

In ultima perioada, ne-am obisnuit ca propunerile legislative sa curga valuri in Parlament. Nu toate sunt bune, iar unele sunt de-a dreptul nastrusnice. In sesiunea parlamentara trecuta, alesii s-au intrecut in a face propuneri legislative care ar face pe oricine sa rada tinandu-se cu mana de burta. Astfel, printre cele mai ciudate se numara infiintarea unei scoli speciale pentru demnitari, pensionarea animalelor care au servit public sau zile de sarbatoare nationala pentru a fi mai bun si ziua in care sa sarbatorim caii.

 

parlamentari Cand parlamentarii FAC lucruri trasnite!SCOALA PENTRU PARLAMENTARI  Deputatul ALDE, Alexandru Baisanu a depus la Parlament un proiect de lege prin care solicita infiintarea unui Institut de Politici Parlamentare, unde senatorii, deputatii, alesii locali si persoanele care vor sa ocupe in viitor o pozitie parlamentara ar putea sa urmeze cursuri de perfectionare in acest scop. Acesta isi sustinea proiectul spunand ca parlamentarii trebuie sa ajunga la ”acquis-ul comunitar care ne leaga de institutiile europene, pentru ca suntem inca printre ultimele tari din UE care nu are o institutie sau orice alt gen de autoritate cu utilitate publica”.

CAII DE RASA Tot deputatul ALDE Alexandru Baisanu a initiat un proiect de lege pentru infiintarea „Societatii Nationale Cai de Rasa”, propunere care se afla in prezent inregistrata la Senat pentru dezbateri. „Caii nostri de rasa sunt niste tablouri vii si au de fapt o valoare inestimabila”, se arata in expunerea de motive.

PENSIONAREA ANIMALELEOR Un alt proiect mai neobisnuit a fost depus de mai multi parlamentari PNL, USR si PMP, printre care fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, si se refera la pensionarea animalelor de serviciu scoade din functiune din institutii. Parlamentarii sustineau ca animalele ar trebui sa primeasca, dupa implinirea varstei de pensionare, ”sume de bani care sa le asigure animalelor tratamentele medicale pe toata durata lor de viata”, au sustinut initiatorii in expunerea de motive.

COMBATEREA ANTIROMANISMULUI O alta initiativa, a fost cea a legii pentru combaterea antiromanismului. Proiectul prevede ca persoanele care promoveaza in spatiul public antiromanismul risca inchisoare pana la 3 ani. Cele care constituie o organizatie de acest tip, inchisoare intre 3 si 10 ani. Initiativa a fost semnata de 33 de parlamentari PSD, PNL, PMP si USR, printre care si presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac.

ZIUA GASTRONOMIEI Mai multi social democrati, printre care si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au depus o propunere legislativa pentru dedicarea zilei de 15 septembrie drept „Ziua gastronomiei si a vinului romanesc”. Autoritatile centrale si locale vor putea organiza astfel evenimente specifice pentru sarbatorirea acestei zile, finantate din bugetul de stat. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 10 iulie, astfel ca acum se afla la Camera Deputatilor pentru dezbateri.

ZIUA DARUIRII Senatorul PSD Nicolae Badalau a depus in Parlament o propunere legislativa pentru instituirea „Zilei Daruirii” pe 25 septembrie. Parlamentarul a adus ca argument principal pentru instituirea acestei zile un citat din Blaise Pascal: “Placerea oamenilor cu adevarat mari e sa faca oamenii fericiti”.

SARBATOAREA CONSTRUCTORULUI Tot social democratii vor si sarbatorirea constructorilor. Acestia au depus un proiect de lege prin care propun instituirea zilei de 14 septembrie ca „Ziua Nationala a Constructorului”. Initiatorii sustin ca la 14 septembrie 1895 a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentala: podul Fetesti – Cernavoda, cunoscut sub numele de “Podul Anghel Saligny” sau „Podul Carol I”.


2 comentarii to Cand parlamentarii FAC lucruri trasnite!

  1. CURIOSUL

    PARLAMENTUL ESTE O ADUNATURA DE PANARAME. ACTUALA CLASA POLITICA TREBUIE ARUNCATA LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI.
    PENTRU A SALVA ROMANIA SUNT NECESARE ALEGERI ANTICIPATE PE RINCIPIILE MERITOCRATIEI, FARA DERBEDEI, GOLANI, RETARDATI, CURVE MASCULINE SI FEMININE, TICALOSI, SFERTODOCTI, CU MULTE TITLURI SI DIPLOME CUMPARATE LA COLTUL STRAZII.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!