AcasăNewsCand incep inscrierile in clasa pregatitoare si care sunt etapele, conform Calendarului...

Cand incep inscrierile in clasa pregatitoare si care sunt etapele, conform Calendarului anuntat de Ministerul Educatiei

De luni 24 februarie incepand, parintii isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare. Listele finale cu elevii inscrisi in aceste clase vor fi date publicitatii pe 11 aprilie.

Insa pana atunci, parintii trebuie sa stie ca au de urmat mai multi pasi, pentru ca fetitele si baietii lor sa fie inscrisi in clasa pregatititoare. Inca de lunea trecuta, unitatile de invatamant din capitala, dar si din tara, au afisat numarul de clase pregatitoare alocate – informatii disponibile atat pe site-ul unitatilor de invatamant, cat si pe paginile de Internet ale inspectoratului scolar. Astfel, parintii au putut afla daca respectivele clase pregatitoare vor fi cupinse in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii respective, sau in consortiu cu unitatea de invatamant in cauza, dar si programul de evaluare a micutilor (evaluarea poate fi solicitata de catre parinti, in vederea inscrierii in aceste clase pregatitoare, si poate fi realizata pana pe 12 martie).

Urmeaza apoi ca, pana vineri, 28 februarie, fiecare unitate scolara sa gazduiasca o zi a „Portilor deschise”, in asa fel incat parintii si micutii sa poata vizita spatiile destinate procesului de invatare cuprins in sistemul „clasa pregatitoare”.

In perioada urmatoare, respectiv in intervalul 24 februarie – 14 martie, parintii pot completa cererile-tip de inscriere. Acest lucru poate fi facut atat online, cat si la scoala in care se solicita inscrierea copiilor. Pe 17 martie va incepe procesarea acestor date. In cadrul primei etape a inscrierii in clasa pregatitoare, pentru anul scolar 2014-2015, prin intermediul unei aplicatii pe calculator, vor fi analizate cererile inregistrate si repartizati candidatii la scoala de circumscriptie de care apartin copiii, pentru ca in perioada 18-20 martie sa fie procesate cererile completate de catre parintii micutilor care cer inscrierea prichindeilor lor la o alta unitate scolara decat cea de care apartin, conform adresei, in limita locurilor ramase libere.

In continuarea procesului de inscriere in clasa pregatitoare, conform Calendarului anuntat de catre reprezentantii MinisteruluI Educatiei, pe 21 martie are loc repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie.

Apoi urmeaza ca, in intervalul 21 – 22 martie, scolile sa afiseze lista candidatilor inscrisi in clasa pregatitoare, a numarului de locuri ramase libere, precum si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa a inscrierii in clasa pregatitoare incepe pe 24 martie, urmand ca pe 11 aprilie sa fie afisate listele finale cu nuele copiilor inscrisi in clasa pregatitoare, pentru anul scolar 2014-2015. Toate aceste etape, cuprinse in Calendarul inscrierii in invatamântul primar pentru anul scolar 2014 – 2015, publicat de ministerul Educatiei, sunt disponibile AICI.

Sursa foto: stiri.com.ro

458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger