AcasăNewsCand este Iohannis un adevarat presedinte?

Cand este Iohannis un adevarat presedinte?

Presedintele joaca alba-neagra cu Romania

Intrebarea aceasta cred ca si-o pune multa lume. A avut Klaus Iohannis vreun moment in care s-a dovedit presedintele Romaniei? Unul ferm, cu viziuni politice inalte, cu strategii de dezvoltare coerente? Cu deschidere spre comunicare si cu un discurs ponderat? A fost Iohannis un presedinte serios, sincer si activ, care sa nu se lase furat de mirajul functiei si al beneficiilor oferite de aceasta? Mie nu mi se pare. Singura lui politica predictibila, termen de care este realmente indragostit, a fost si este distrugerea PSD si a coalitiei de guvernare.

Presedintele joaca alba neagra cu Romania

Ceea ce Iohannis nu realizeaza este ca obsesia lui cu PSD, cu imprastierea lui in patru vanturi, nu este prevazuta in Constitutie. Acolo scrie cu totul altceva, dar presedintele s-a obisnuit prea tare sa-si faca de cap fara sa primeasca replici sau sanctiuni pe masura. Cel mai tare l-a ajutat balbaiala celor aflati la putere, ale caror reactii tardive, atunci cand au venit, au fost lipsite de tarie.

Ceva mai mult decat primar

Rezolutia Parlamentului European, data marti, nu ar trebui sa ne mire. In buna parte, ea este si rezultatul criticilor obsedante aduse de Iohannis. Nicio tara nu a fost tavalita atat de mult de presedintele ei, ca Romania, in varii momente pe la Bruxelles. In mod normal, orice presedinte si-ar apara tara. Ma tem insa ca nu este cazul la Iohannis. Dorinta lui a fost doar de a iesi in fata cu atitudinea de servitor umil, care nu vrea sa-i deranjeze pe mai marii Uniunii Europene.

Intaia Doamna Georgeta a tarii se teme ca presa va striga la ea vorbe grele la intrarea in Parchet

De ce sa-si bata singur cuie in talpa, impunand punctul de vedere al Romaniei, cand ii este mai usor sa traga spuza pe turta altora? In naivitatea lui, Iohannis este convins ca se poate baza oricand pe ajutorul prietenilor europeni, carora le-a facut jocurile in tara. Nu stie ca in politica nu exista prieteni, ci doar interese. Se va trezi, probabil, abia cand Romania il va trimite acolo unde ii este de multa vreme locul, iar UE ii va intoarce spatele, caci nicio iubire nu e vesnica. Faptul ca va primi o functie prin Uniune nu inseamna mare lucru, ci doar ca e mai mult decat cea de primar de provincie.

Nu stim daca e bine

Politica externa practicata de Iohannis ar ridica semne de intrebare analistilor. Norocul lui este ca nu exista prea multi, iar cei ramasi nu au chef sa-si complice existenta, mai bine discuta despre ce li se pare. Ultimele informatii arata ca Romania trebuie sa primeasca noi refugiati. In 2017, numarul acestora a ajuns la 216.145, cei mai multi fiind din Moldova. Chiar daca ii scazi din total, tot raman cam 100.000 de pe alte meleaguri. Spre deosebire de alte tari, care au batut cu pumnul in masa si au refuzat sa mai primeasca alte valuri de migranti, Romania, prin Iohannis, a avut cea mai ciudata atitudine. Iohannis si-a luat notite, a stat cu capul plecat si de spus, n-a spus nimic. Este stilul lui caracteristic de a nu da socoteala, in mod concret, despre ce se discuta la reuniunile la care participa. Noi nu stim niciodata cum este soarta Romaniei pusa la cale la Bruxelles. Afam doar vorbe seci cu obligatii ce ne revin din nu stiu ce tratate. Nu ne intreaba nimeni inainte daca vrem sau daca e bine.

Nu comenteaza zvonuri

Rezolutia data de Parlamentul European, spuneam, n-ar trebui sa-i fie straina lui Iohannis. Raman la convingerea ca rezultatul i se datoreaza in buna masura. Romania a fost mereu prezentata ca o tara corupta pana in maduva oaselor. Statul de drept se taraie prin tarana, justitia nu e independenta. A vorbit Ioahnnis, vreodata, de nemernicia protocoalelor mizerabile incheiate de serviciile de informatii cu Parchete si Curti de Apel? Ba chiar si cu Inalta Curte de Casatie si Justitie? A auzit cineva ca ar fi luat atitudine si le-ar fi condamnat? Nicidecum. A avut grija sa trimita tot timpul subiectul in derizoriu, spunand – stranie comparatie – ca nu comenteaza zvonurile aparute in presa.

La masa cu Charles

Europa ne-a sarit in cap cu problemele justitiei. O parte din recomandari frizeaza ridicolul. Sau absurdul, nici eu nu stiu cum e mai corect. Reactii din partea lui Iohannis pe tema asta? Absolut niciuna. Justitia lui trebuie protejata, nu? Este justitia de care face atata caz, dar pe care o calca in picioare cand e deranjat de ceva. Carmen Iohannis ar fi trebuit sa ajunga la Parchet pentru a fi audiata in dosarul caselor de la Sibiu si al sumelor incasate drept chirie. Nu, a spus presedintele, sotia trebuie sa mearga cu mine intr-o vizita de stat in Marea Britanie. Nu mi-am inchipuit niciodata ca sotia lui Iohannis reprezinta interesele Romaniei si ca, fara ea la masa cu Printul Charles, tara ar avea de suferit. Dupa cum nu mi-am imaginat ca un presedinte poate fi atat de oscilant. Ieri nu eram buni sa preluam presedintia Consiliului Uniunii Europene, azi se schimba calimera. Parca suntem buni, a decretat primarasul din Sibiu ajuns presedinte. Iohannis, tu de fapt stii ce vrei? Cand esti presedinte?

author avatar
Valentin Boeru
2.117 afisari

13 COMENTARII

  1. Nici gand sa fie presedintele acestei tari, chiar daca la intonarea imnului, duce el mana, cica la inima.Este un accident al istoriei, un iubitor de confort, pe banii altora iar in timp sper sa se demonstreze cat de cinstit este…

  2. Datorită separării puterilor din România, președintele, în acest caz Klaus Johannis, are mâinile legate. Domeniile în care este responsabil sunt sistemul judiciar și părtășia. El a reprezentat, de asemenea România într-o capacitate externă, adică, față de alte țări din UE și alte țări străine, în cazul în care se pretinde, lăcusta va executa președinției sale nu este bun și prezidențiale, nu știe ceea ce el vorbește, cu siguranță, nu ca „National Catastrofa „ca tub de trombon al PSD. PSD sa dovedit a fi un mare număr de criminali de la partea de sus, în perspectivă, care sunt deja condamnate penal Liviu Dragnea, așa cum au făcut liderii altor partid de guvernământ ALDE. Catalin Tariceanu. Prostia membrilor guvernului și a consilierilor lor este greu de învins, fapt demonstrat clar de schimbările permanente. Din punct de vedere economic, România nu este absolut nimic în comparație cu restul UE și ar ajunge complet în haos fără investițiile companiilor străine. Unul dintre președinte-Obligenheiten că justiția să fie ispitit de catastrofal guvernul PSD / ALDE prin schimbări obscure în lege pentru a submina zona de responsabilitate a președintelui și numai pentru a păstra conduita politicienii penale din închisoare.Orice lucru care va ajuta în lupta împotriva corupției va fi subminat de acest PSD, membrii propriului partid care nu vor să fie în serviciul Crimeei Dragnea vor fi luptați și excluși din partid. Nu este condamnat pentru poporul român, ci împotriva lui, și numai de dragul acestei clicuri corupte și criminale PSD, care este îmbogățită în mod demonstrabil spre popor. Sistemul educațional și de sănătate din România nu este demn de Europa și asta este datorat acestui guvern PSD / ALDE. Și acolo se vorbește despre „național” că președintele Johannis „doar la distrugerea PSD” are interes. Acest lucru este prost și primitiv fără nici o minte politico-oiectivă.

  3. Iohannis cel puternic, inalt ca bradul, fat-frumosul romaniei tot ce spune el litera de lege este! A fost votat de peste 6 milioane de romani sa duca romania pe cele mai inalte culmi de glorie! Antiromanii se oftica!
    Tine-o tot asa maretule Iohannis, noi romanii te slavim!

  4. Treziţi-vă, români, sau veţi pieri!
    de Corneliu Vadim Tudor

    Ne-am adunat la căpătâiul ţării
    să o vedem cum moare de frumos,
    bolnavă grav de molima trădării
    cuţitul scârbei i-a ajuns la os.

    Au hărtănit-o ca pe-o căprioară
    şi lupi, şi corbi, şi câini fără stăpâni
    trag toţi de ea, o rup în colţ de fiară
    ţigani, maghiari, arabi, evrei, români.

    Aşa-i democraţia, ni se zice,
    sub masca ei se jefuieşte tot,
    Consiliul Europei ne dă bice,
    suntem paralizaţi de-un vast complot.

    A fi român e-o vorbă de ocară,
    a-ţi apăra hotarul – e stupid –
    prin puşcării trag generali să moară
    iar bişniţarii şi-au deschis partid.

    Invazia lăcustelor e-o glumă
    în faţa jecmănelii de acum,
    parcă mânaţi de-o primitivă ciumă
    tâlharii dau cu fumigene-n drum.

    Ei strigă primii: „Hoţii, ne omoară!”
    eşti ba fascist, ba comunist sadea,
    o presă ticăloasă şi murdară
    pândeşte zilnic sângele să-ţi bea.

    Nu poţi să zici nimic în apărarea
    acestei ţări, tribunilor din veac
    devii suspect, se cheamă chiar Salvarea
    eşti ştampilat „nebun fără de leac”.

    Se fură munţi de aur şi uraniu,
    se fură grâu şi se importă boli,
    piraţi cu flamuri negre într-un craniu
    ne târguiră flota – pe doi poli.

    Dar ce anume, Doamne, nu se fură?
    se fură prunci care devin cobai,
    se fură cruci, odăjdii şi prescură
    ba chiar şi poarta care dă spre Rai.

    Deci nu vă mai miraţi că ţara moare
    voi, care staţi cu mămăliga-n ţest
    tot aşteptând umili minunea mare
    să mântuiască ţările din Est.

    Priviţi din pat cum ne vânează hoţii
    Voi – la Telejurnal, noi – arşi de vii
    aşa vă apăraţi voi patrioţii?
    Treziţi-vă, români, sau veţi pieri!

  5. Mutalakul analfabet functional va fi un adevarat presedinte atunci cand va obtine al doilea mandat de presedinte in Germania.Deocamdata a fost numit de stapanii Coloniei in functia de guvernator general,mai mult general,lafaindu-se intr-o confortabilitate,mai mult debilitate mentala,de neam prost,chiar si cand paseste pas cu basina sasului.

    • Cred ca il confunzi cu Dancila, aia e analfabeta funcional, Iohannis e presedintele glorios al romanilor. Analfabetii sunt la PSD in tabara bolsevica

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger