AcasăNewsCanada vrea sa scoata cuvintele "mama" si "tata" din limbajul oficial

Canada vrea sa scoata cuvintele „mama” si „tata” din limbajul oficial

Lucratorilor din serviciile de stat si celor de la ziare,  radio si televiziuni li s-a cerut , de ieri, sa foloseasca de acum inainte doar termenul de „parinte” neutru din punctul de vedere al genului in locul „mamei” sau a „tatalui”

Directiva cere tuturor angajatilor de stat din Canada care interactioneaza cu publicul sa se abtina de la termeni precum „domnul”, „doamna”, „tatal” si „mama” si sa „foloseasca un limbaj neutru din punctul de vedere al genului sau un limbaj care include genul”. „Acest lucru evita descrierea unei tendinte percepute fata de un anumit sex sau orientare sexuala”, spun normele de aplicare pregatite pentru managerii si liderii de echipa din serviciile publice. „Este important ca Serviciile Publice din Canada, ca organizatie, sa reflecte diversitatea populatiei Canadei si sa se asigure ca opiniile si interesele canadienilor sunt luate in considerare atunci cand dezvoltam politici, programe, servicii si initiative”. Acelasi lucru este valabil si pentru denumirile onorifice, cum ar fi „domnul”, „doamna” si domnisoara” care nu mai pot fi folosite in ambele limbi oficiale .  Canadienii sunt deja in masura sa identifice pentru sexul lor un „X” care sa fie pus pe pasapoartele lor. Ceea ce indica ca „nu sunt nici barbati si nici femei”. X marcheaza “genul neutru” in noul certificat de nastere al canadienilor „neutru din punctul de vedere al genului”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
711 afisari

3 COMENTARII

  1. Au dreptate canadienii,numai la animale se folosesc astfel de discrepante de vocabular,adica femela,mascul,la oameni nu mai trebuie diferentiate sexele,familia asa zis normala poate contine doua persoane,oameni de orice sex sau sex ambiguu.Din cauza asta occidentul este in mare regres al natalitatii,pe cand musulmanii se inmultesc rapid pentru ca religia nu le permite abateri de genul ambigen.Poate si din aceasta cauza musulmanii sunt chemati sa migreze in occidentul decazut.

  2. Normal ca copiii ai adice barza nu se face din poponari sau avand obiectul dragostei hristice ce se dezvolta in el barbat si ea femeie iar din fermentul rodului dragosti lor si sanbure divin apare un copilas ce poarta gene divine. Nu ai aduce asa barza de iepurasi… Ce mama ce tata… Barza si cu libelula cea unisex stramosi canazi..

  3. Banditi, nemernici, inculti si care au mila de alte opinii. Cum pot fi tolerati asemenea oameni. Sa nu am dreptul sa spun tata si mama!!! Unde este libertatea? Minoritatea are mai multa dreptate decat majoritatea!
    Dumnezeu sa-i ierte si sa le deschida mintea!
    Sorin

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger