AcasăNewsCanada, luata cu asalt de cersetorii romi din Romania

Canada, luata cu asalt de cersetorii romi din Romania

Se dau “refugiati” pentru a obtine azil politic

Dupa ce  vizele pentru Canada au fost ridicate, primii cersetori de etnie roma au impanzit strazile oraselor, folosind o tactica „clasica”: se dau drept „refugiati” pentru a obtine azil politic. Chiar daca pentru aprobarea cererii  de azil trece ceva timp, romii primesc 800 de dolari, ajutor social de la statul canadian.

Se dau refugiati pentru a obtine azil politic

Presa canadiana pomeneste orasul Toronto, unde  se inregistreaza un trend ascendent al numarului femeilor care cersesc in GTA ( Zona Metropolitana ), sustinand ca sunt refugiate din Europa de Est. Multe dintre acestea declara ca sunt din Romania – mai precis, de origine roma.  “Una dintre femeile care cersesc, Adelina, ne-a spus ca are 21 de ani si a solicitat azil in Canada dupa ce si-a lasat acasa, in Craiova, fiica de 3 ani. Sustine ca familia sa e discriminata din cauza traditiilor etniei si ca li se interzice sa mearga la scoala sau sa ia masa la restaurant. Si alte femei au povesti similare: spun ca sunt in Canada doar de 3 luni, au unul sau mai multi copii si spera sa primeasca statut de refugiat in Canada”. (City News). Desi obligativitatea vizelor pentru romani a fost ridicata la 1 decembrie anul trecut, autoritatile din Ottawa iau in calcul reintroducerea lor, dupa ce numarul cererilor de crescut foarte mult, tendinta care va continua. Statisticile prezentate de Ahmed Hussen, ministrul Canadian al Imigratiei, arata ca de la data de 15 februarie 2018, numarul cererilor de azil primate din partea unor cetateni romani, in intervalul decembrie 2017 – ianuarie 2018, s-a ridicat la 232. Prin comparatie, doar 120 de romani au solicitat azil in Canada in primele 11 luni din 2016.

author avatar
Bogdan Borcea
1.222 afisari

5 COMENTARII

  1. Ei sunt exemplul cel mai evident si clar despre modul in care Romania isi respecta proprii cetateni. Au evadat, poate vor reusi pana la urma sa se integreze…
    Nu au fost bolnavi nici de nazism, nici de comunism, au ramas LIBERI!
    Pot sa respect un tigan ce se straduieste sa supravietuiasca corect mai mult decat un Tiriac care si-a furat si vandut cu nerusinare propria natiune! I-a luat bani si a fugit cu ei in banci din alte state! Sigur nu e patriotism!!!

  2. Nu este drept de ce sunt protejati tziganii cand acestia au activitati de genul cersit, sau alte activitati ilegale. Pentru ca si tziganii sa fie respectati si acceptati, in primul rand ei trebuie sa aiba dorinta sa munceasca si sa se integreze in societate. Din pacate cunosc foarte putini tzigani care vor sa munceasca sau sa si caute un loc de munca traind cu banii primiti de stat. Europa este impanzita de cersetori tzigani care fac Romaniei rusine. Politicienii trebuie sa combata aceste fapte prin legi si nu prin acoperirea tziganilor cu anonimat sau prin expresia de „cetatean roman”. Din pacate activitatea tziganilor este cersitul si furatul. Acesti cetateni Trebuie sa inteleaga ca nu se pot ascunde in continuu sub motivul fals al discriminarii. Este foarte urat ca numele de tzigani a fost inlocuit cu numele rromi. Acest lucru este foarte nedrept la adresa romanilor pentru ca romanii nu au absolut nimic in comun cu tziganii. Acesta etnie „tzigani” care fac o rusine tarii noastre, au ajuns pe aici chiar din tinuturile Pakistan-India de azi. Aceasta denumire de „rrom” ar trebuii desfiintata. Poate totusi exista cineva care se gandeste la asta. Organizatii care apara tziganii trebuie in primul rand sa i convinga sa lucreze nu doar sa i apere prin motivul unei false discriminari.

  3. Li se interzice sa mearga la scoala????? Pai in Romania ei au prioritate la scoli si la universitati, au locuri gratis in universitati fara nici un examen, in timp ce romanii trebuie sa dea examen ori sa mearga la universitate privata, ei au locuri gratis in toate universitatile de stat, fara nici un examen, se inscriu unde vor muschii lor si li se dau tot felul de burse, ajutoare, etc. Zic ca nu sunt lasati in restaurante????? Pai numai ei au bani sa mearga la resurante in Romania, romanii de rand nu au bani sa mearga. Cum sunt asa de prosti canadienii? Nu pot sa se uite pe youtube sa vada petrecerile coloratilor cum chefuiesc in restaurante cum arunca cu bani, cum chefuiesc in restaurante?

  4. Intreaga mea generatie a fost alungata (evreii si germanii au fost vanduti, la propriu), cu buna stiinta de comunistii de rang inalt, de securitate si informatorii ei. Pana in acest moment TOTI acestia au facut averi URIASE, furand. Aaaa. Stiu. Astia din acest articol sunt tigani. Dar ei sunt tot romani. Cu pasaport romanesc. Aroganta noastra nu are limite. Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta

  5. Aici se vorbeste de acele multe sute de mii de tzigani pana peste un milion de tzigani care cersesc si fura incepand din Romania si toata Europa de vest pana mai nou in Canada si care fac Romania de rusine. Acest fapte si acestor cetateni le trebuie spus clar si pe nume cum merge treaba si nu ascusi sub pretextul discriminarii false. Politicienii trebuie sa faca legi pt a combate aceste obiceiuri rele care din pacate le apartin covarsitor tziganilor. Acesti cetateni trebuie sa aduca si ei un folos societatii incepand sa si caute un loc de munca cinstit. Tziganii au acces la piata locurilor de munca. Deci organizatile pro tzigani trebuie sa i convinga sa lucreze si nu de a intretine o minciuna si o discriminare falsa. Nu inteleg cand acei conducatori neoficiali ai tziganilor nu i incurajeaza sa lucreze. Eu sunt foarte convins ca romanii ca si alte nationalitati ar angaja tzigani la firmele lor. Tziganii sunt la fel de apti inteligenti ca si romanii, ungurii,sarbi, nemti, etc pt ca si ei sunt oameni. Totusi cersetoria si furtul sunt cele mai raspandite activitati printre tzigani. Aceasta este chiar adevarat si le as dorii sa aiba puterea morala sa se indrepte dar aceasta nu se va intampla atata timp cat organizatile pro tzigani nu i incurajeaza sa lucreze si sa si castige painea cinstit. Politicieni nu fac legi de a combate aceste furturi. Tziganii au acelesi drepturi ca si un roman dar ei trebuie sa stie ca au si obligatii. Atata timp cat Europa este plina de tzigani la cersit la nimeni nu le ar place sa aiba de a face cu ei. Deci in primul rand ei trebuie sa inceapa sa si trimita copii la scoala si in general tziganii sa inteleaga ca trebuie sa lucreze cinstit daca vor sa se simta ca parte a societatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger