AcasăNewsCanada, in scandalul „Sindromul Havana”

Canada, in scandalul „Sindromul Havana”

Cuba socialista i-a asurzit pe angajatii ambasadelor

Un grup de diplomati canadieni dau in  judecata guvernul de la Ottawa, pentru ca nu i-a protejat de misterioasele atacuri acustice din Cuba, tara care ar fi dezvoltat o arma sonica ce a dus la leziuni cerebrale in randul personalului ambasadelor Canadei si Statelor Unite.

Cuba socialista i a asurzit pe angajatii ambasadelor

14 diplomati canadieni cer despagubiri in valoare de 28 de milioane de dolari canadieni, acuzand autoritatile ca le-au ascuns informatii si au incercat sa ii impiedice sa primeasca ajutor medical. Au  si sustinerea premierului Justin Trudeau dupa ce luna trecuta, Canada a confirmat un al 14-lea caz al unui diplomat din Cuba care s-a imbolnavit din cauza „atacurilor acustice” si a anuntat ca jumatate dintre diplomatii sai  vor fi rechemati acasa. Trudeau a respins faptul ca oamenii ar fi suferit de “isterie in masa si tulburari psihomatice”. Nu incape indoiala ca impactul asupra sanatatii diplomatilor din Cuba este real si vizibil. Am luat situatia foarte, foarte in serios inca de la inceput si continuam sa fim preocupati fata de sanatatea si siguranta canadienilor de peste hotare, a declarat  Trudeau in Ontario.  In schimb, avocatii diplomatilor au precizat ca “desi  se cunosteau riscurile Sindromului Havana inca de la bun inceput, Canada a continuat sa isi puna diplomatii si familiile acestora in calea raului, trimitandu-i in Havana si cerandu-le sa ramana acolo, in ciuda riscurilor mari de a suferi leziuni ale creierului asociate cu Sindromul Havana”. Guvernul cubanez a sustinut sistematic ca nu se afla in spatele atacurilor asupra diplomatilor, pe care Washingtonul le numeste „atacuri asupra sanatatii” dupa ce alti 26 de diplomati din SUA au prezentat simptome grave – leziuni traumatice ale creierului, pierderea auzului, probleme cu memoria si echilibrul. Spre deosebire de Statele Unite, Canada are o relatie stabila cu regimul de la Havana si pana acum a fost reticenta in a discuta public problema atacurilor acustice.

author avatar
Andrei Coman
369 afisari

1 COMENTARIU

  1. E cam fantezist. De obicei daca vii din zona temperata si stai cateva zile la tropice ai greturi cu ameteli. Probabil diplomatii au stat câțiva ani. Alte cauze:caldura extrema, virus tropical, aer conditionat neadecvat sau nefiltrat, hrana contaminata sau antene in zona.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger