AcasăNewsCampania "Doneaza si salveaza": La fiecare trei secunde un roman are nevoie...

Campania „Doneaza si salveaza”: La fiecare trei secunde un roman are nevoie de sange!

E important de stiut ca, zilnic, mii de pacienti din spitalele din Romania au nevoie de transfuzii de sange pentru a supravietui!

Campania „Doneaza si Salveaza”, organizata de Universitatea „Titu Maiorescu” si sustinuta de Safemed.ro, are loc pana pe 8 Aprilie 2015, la sediul universitatii din Calea Vacaresti nr. 189, sector 4, intre orele 8.30-14.00, scopul acestei campanii fiind acela de a atrage cat mai multi donatori, in special din randul tinerilor si de a le crea un obicei in a dona sange in mod regulat. Donatorii vor beneficia de bonuri de masa in valoare de aproximativ 70 lei/persoana si o serie de analize de laborator gratuite: grup sanguin ABO si Rh, HLG (hemoleucograma), glicemie, Atg Hbs, Ag/Ac HCV, Ag-Ac HIV1+2, Ac HTLV I+II, Ac-anti Treponema pallidum, ALT.

Cei care doresc sa se alature acestei campanii si sa doneze sange sunt asteptati in sala de festivitati a Universitatii „Titu Maiorescu”, pana miercuri, 8 aprilie, campania incepand inca din data de 6 aprilie.

Transfuziile se dovedesc a fi salvatoare in cazul unor accidente rutiere, de munca, dar si in cazul unor interventii chirurgicale mari, a unor boli sanguine sau afectiuni gastrice.

Solicitarile anuale depasesc cu mult resursele centrelor de donare, Romania aflandu-se in acest moment pe ultimele locuri in Europa la capitolul donarii de sange, cu doar 2% din populatia tarii care doneaza. Iar cum statisticile arata faptul ca la fiecare trei secunde un roman are nevoie de sange, in prezent se inregistreaza un deficit major la nivelul rezervei de lichid vital.

author avatar
eNational
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger