AcasăNewsCampania „Bateti soferitele saudite!”

Campania „Bateti soferitele saudite!”

Initiativa Facebook a femeilor saudite de a organiza un mars de protest, la 17 iunie,  impotriva interdictiei de a conduce masina, nu a ramas fara ecou. Pe Facebook a aparut o pagina care cere barbatilor sauditi sa-si cotoneageasca femeile daca vor sa participe la marsul programat pe 17 iunie.

Razboi: Pe Facebook se duce o lupta acerba intre barbatii si femeile din Arabia Saudita in privinta sofatului

„Campania Inelul: nu lasati femeile sa conduca pe 17 iunie” indeamna ca femeile sa fie batute cu inelul de sfoara folosit de barbati ca sa fixeaze pe cap panza pepita. Manal al-Shariff (32 de ani), organizatoarea marsului, a fost arestata saptamana trecuta dupa ce a postat pe YouTube o inregistrare care o arata conducand masina.

Pagina ei de pe Facebook si clipul de pe You Tube au fost sterse, dar au aparut altele. Manal al-Shariff este consultant specializat in securitate informatica! A fost eliberata la cateva ore de la arestare, insa a fost ridicata din nou si pusa sub acuzare pentru instigare la incalcarea legilor islamice. Pe retelele de socializare a fost lansata o campanie care cere regelui Abdallah bin Abdul Aziz sa intervina pentru eliberarea ei. Arabia Saudita aplica o versiune riguroasa a legii islamice.

author avatar
National
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger