AcasăNewsCameron pune Europa pe jar: Vrea referendum privind apartenenta Marii Britanii la...

Cameron pune Europa pe jar: Vrea referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE

Premierul britanic, David Cameron, a promis ca va organiza un referendum privind apartenenta Marii Britanii la UE, pana in 2017, in cazul in care va fi reales in functie.

Primul ministru a declarat ca vrea sa renegocieze relatiile Marii Britanii cu Uniunea Europeana inainte de a le oferi o „alegere simpla” de vot britanicilor: aceea de a ccepta noile rezultate ale negocierii sau de a parasi UE.

„Dupa ce negociem un nou acord (privind relatiile Marii Britanii cu UE) vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simpla: ramanem in cadrul UE pe aceasta noua baza sau iesim complet. Va fi o consultare pe tema apartenentei sau nu la UE”, a precizat seful guvernului in acest discurs despre Europa.

Referendumul ar urma sa fie propus in prima jumatate a viitoarei legislaturi, care incepe in 2015, daca va castiga alegerile. „Eu nu sunt un izolationist. Nu vreau decat un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun si pentru Europa”, precizat liderul conservator.

Totusi, premierul marii Britanii a tinut sa atraga atentia ca decizia va fi una foarte dificila. „Daca parasim Uniunea Europeana, va fi o cale dus, fara intoarcere”, a avertizat Cameron.

author avatar
Alina Costache
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger