AcasăNewsCamere secrete in hotelurile VIP de VIP

Camere secrete in hotelurile VIP de VIP

Apartamentele de lux nu sunt vizibile de restul clientilor hotelului

In Islanda, hotelul Retreat at Blue Lagoon este la mare cautare. Deschis de nici patru luni, este unul din cele mai dorite hoteluri de lux din Europa.

Apartamentele de lux nu sunt vizibile de restul clientilor hotelului

Intr-un peisaj salbatic in apropiere de capitala Reykjavik, 62 de camere stau deasupra unei lagune albastre, unei piscine geotermale, beneficiind toate de un serviciu de spa si acces la natura, totul pentru a evita hoardele de turisti la orele de varf. Vederea din toate camerele asupra peisajului alcatuit din roca vulcanica iti taie respiratia. Din aceste camere, cea mai mare (195 metri patrati) care are spa privat si o zona rezervata a lagunei, este tinuta la secret si pastrata in exclusivitate pentru cele mai VIP-uri dintre VIP-uri, oameni care ofera fara sa stea pe ganduri 9000 de euro pe noapte. Luxoasa suita nu este nici macar mentionata pe site-ul hotelului, nu are fotografii sau descrieri. Ca si alte camere din mai multe hoteluri de lux, trebuie intai ca ea sa fie cunoscuta dar acest privilegiu nu se rezerva decat pe baza de invitatie. Potivit directorului de marketing al hotelului, ea a fost proiectata pentru cei si cele care nu vor sa fie vazuti. Dispune de propria intrare, de un mic heliport si de legaturi private  catre aeroport. ”Nimeni nu trebuie sa stie ca sunteti aici. Luxosul apartament nu este vizibil nici de alti clienti ai hotelului si nimic nu indica prezenta sa”, explica directorul.

Protectie si discretie

Discretia este ceruta dar nu este singurul motiv al acestor tipuri de camere secrete. Pentru Stephen Brandman, manager la lantul hotelier de lux Journal Hotels, nu toata clientela este binevenita. Sa presupunem ca o suita costa 2.000 de euro pe noapte, nu vrem sa avem zece persoane impreuna si fiecare sa plateasca 200 de euro pentru o petrecere. Ganditi-va la asta. O trupa de elevi de liceu inchiriaza un penthouse pentru balul lor si brusc, exista o problema reala”.  In aceste incaperi,exista  obiecte fragile , care trebuie protejate, cum ar fi operele de arta sau la fel de costisitoare piane. Managerii hotelurilor de lux nu au incredere in toata lumea pentru a mentine aceste bunuri intacte. Aceste apartamente de lux au adesea doua nume.

Resortul Iceland Blue Lagoon este ultima destinație turistica de superfițe

Unele sunt numite „apartamente ale proprietarului” si numai proprietarul hotelului le poate pune la dispozitie. Celelalte, „camere partenere” sunt rezervate membrilor unor cluburi a caror taxa de membru este de sase cifre. Cum este un hotel din caraibe unde doua din cele mai frumoase apartamente nu pot fi inchiriate decat cu o legitimatie de membru Exclusive Resorts LLC, un club de vacanta unde doar cine plateste 107.000 de euro beneficiaza de drepturi de intrare.

Un anumit model economic

Clientii platesc si 9000 de euro pe noapte

Poate parea contraproductiv sa fie tinute la secret cele mai profitabile camere, insa managerii hotelurilor prefera in general o clientela regulata unui turist mediu mediu care risca intotdeauna sa anuleze  totul in ultimul moment. In plus, unele camere sunt eliberate pentru a raspunde dorintelor bruste ale celebritatilor  sau ale celor care cheltuie fara sa se uite la bani.de petreceri foarte mari. La Cosmopolitan din Las Vegas, penthouse-urile nu sunt disponibile pentru rezervare si nu sunt mentionate. Ele  sunt rezervate persoanelor care doresc sa puna in joc un milion de dolari la cazino. Uneori, sunt valorificate si camere mai ieftine, de dimensiuni mici sau ciudate, care nici nu apar in oferta. Acestea sunt, de regula, vechi camere destinate personalului clientilor aristocrati din alte vremuri. La New York, la hotelul MoxyUneori, acestea sunt si cele mai ieftine camere, de dimensiuni mici sau de forme ciudate care nu sunt listate. Acestea sunt, de obicei, camere vechi destinate personalului unei clientele aristocratice dintr-un alt moment. In New York, in hotelul Moxy, ele sunt oferite acum clientilor care-si petrec noaptea cu alcool, in barul de pe acoperisul hotelului.

author avatar
Bogdan Borcea
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger