AcasăNewsCalvarul primarului Ioan Stoica, din Buftea. Marturii despre anchetele DNA (VIDEO)

Calvarul primarului Ioan Stoica, din Buftea. Marturii despre anchetele DNA (VIDEO)

Fostul edil din Buftea, Ioan Stoica, a facut dezvaluiri socante, miercuri seara, la Romania TV.

Calvarul fostului primar de Buftea Ion Stoica a inceput chiar din timpul mandatului, in septembrie 2010. Un cunoscut i-a soptit primarului ca exista un dosar pe numele lui la DNA. Atunci s-a stabilit si pretul iertarii: o prima transa de 5.000 euro. „Banii trebuiau sa fie pentru un procuror Claudia Rosu si un domn Papici, despre care eu habar nu aveam ca sunt acolo. El tot imi spunea ca e prieten cu un domn Papici, cu Claudia Rosu si Toni Smarandache”, spune primarul.

Speriat, primarul Stoica a hotarat sa faca el un denunt. Asa a ajuns la DNA. „Am intrat intr-un birou unde erau trei mese, doua doamne, un birou gol mi-a zis sa mai dau o declaratie. La un moment dat, am auzit cum se ridica doamna celalalta si tranteste usa foarte tare. La acel moment, primarul Stoica nu stia ca procuroarea care a plecat din camera avea sa ii influenteze destinul pe viata. Dupa cateva luni, in 2011, suna telefonul: Stoica este chemat iar la DNA.  M-au preluat de jos si unde credeti ca m-au dus: la etajul doi in acelasi birou, numai ca nu m-a anchetat doamna de la primul birou, ci prima doamna. In momentul in care s-a prezentat, atunci am facut cunostinta cu dna Claudia Rosu, care ascultase tot ce spusesem eu in faza denuntului si ea iesise foarte nervoasa din birou”, continua Ion Stoica.

Claudia Rosu este sotia controversatului procuror Doru Tulus, fostul sef al sectiei a II-a a DNA. Printre cei care au mai avut de suferit din cauza procuroarei Claudia Rosu se afla si Lia Olguta Vasilescu. Procuroarea Claudia Rosu este cea care a inceput si care a instrumentat o perioada dosarul lui Gabriel Popoviciu. In acest caz a fost anchetat si fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, Cornel Serban. Tinta reala a acestui dosar a reprezentat-o preluarea arhivei DGIPI, anunta Romania TV.

Totul a plecat de la o asfaltare cu cantec. Primaria Buftea a obtinut o finantare de la guvernul PDL, insa banii de la Consiliul Judetean nu au mai ajuns la primarie. Totusi, strada a fost asfaltata de Consiliul Judetean fara ca macar primarul Stoica sa stie, acesta aflandu-se in concediu.

author avatar
Andrei Coman
1.245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger